sâmbătă, 3 octombrie 2020

Investiție în educație nonformală de calitate

Cu sprijinul unuia dintre partenerii noștri de bază, organizația internațională Aide et Action, săptămâna aceasta am făcut un pas important în direcția dezvoltării organizaționale a Asociației Stea. Am început o importantă investiție în echipa noastră printr-un proces de dezvoltare de competențe ce va cuprinde ateliere de analiză a practicilor profesionale, cursuri și de schimburi de experiență cu parteneri din țară și din străinătate.

Suntem recunoscători pentru oportunitatea de a lucra cu doamna Ionela Pădure, expert educațional în domeniul incluziunii școlare a copiilor din grupuri marginalizate și a programelor educaționale care au ca scop reducerea decalajelor între copiii proveniți din diferite medii sociale.


Ne propunem să lucrăm împreună pentru a dezvolta pe baze științifice metodologia și instrumentele noastre de lucru cu copiii, pornind de la aplicarea principiilor psihologiei pozitive în educația nonformală. Ce urmărim ? În primul rând să reușim să răspundem cât mai bine nevoilor copiilor pentru a le oferi susținerea necesară pentru creșterea motivației pentru educație, a le stimula interesul pentru a învăța și a le crește încrederea în potențialul lor. Dorim să le lărgim orizonturile, să aibă acces la modele de succes, să aibă oportunități de învățare experiențială, să-și dezvolte cunoștințele și abilitățile, să-și dea seama de rostul educației și de posibilitățile ce li se deschid dacă nu abandonează școala timpuriu.

Ionela Pădure ne va împărtăși printre altele din experiența ei de cadru didactic din Franța, în învățământul de stat, în sistemul educațional numit UPE2A unde incluziunea școlară a copiilor care prezintă decalaje majore de cunoștințe față de majoritatea elevilor de aceeași vârstă, este abordată în școală, prin strategii didactice ce combină cu succes metode și tehnici pedagogice specifice educației formale şi nonformale.

0 Comments