vineri, 6 decembrie 2019

Moș Nicolae a ajuns prin mesagerii săi și la centrul de zi Stea !



Azi, o atmosferă de bucurie a învăluit centrul de zi al Asociației Stea cu ajutorul unor sătmăreni care și-au asumat să devină mesagerii lui Moș Nicolae !

Cu toate că ziua a început în mod obișnuit, cu antrenamentele de șah pentru copiii, în cadrul unui program inovativ de dezvoltare a abilităților de viață prin șah, partea a doua a zilei s-a dovedit a fi cu totul specială. Un grup de voluntari, liceeni de la Colegiul Național Mihai Eminescu, însoțiți de doamna consilier școlar, le-au făcut copiilor o surpriză, propunându-le să petreacă după-masa împreună. 
Copiii s-au bucurat enorm de atenția voluntarilor, de activitățile creative pe care le-au făcut împreună și de cadourile ce le-au fost oferite cu mare drag. O altă parte de daruri de Moș Nicolae, primite în cursul acestei săptămâni de la alți sătmăreni cu suflet mare, au ajuns la ceilalți copii participanți la activitățile educaționale realizate de echipa noastră de teren. Sunt copii pe care îi susținem pentru a nu abandona școala în ciuda condițiilor dificile pe care le au în zona marginalizată unde trăiesc. 
Sunt copii inteligenți, cu mult potențial și dornici să învețe, care de exemplu, în urma implicării în ultimele 11 luni în activitățile realizate în cadrul proiecul "CHESS START RO-HU - Dezvoltarea în comun a unui instrument transfrontalier de incluziune socială bazat pe șah", cod ROHU-277, au obținut rezultate foarte bune la testele ce măsoară gradul de dezvoltare a abilităților cognitive precum atenția, memoria, gândirea logică și capacitatea de rezolvare de probleme. Sunt copii la fel ca alți copii, care au mare nevoie de atenție, de grijă, de iubire și de oportunități de dezvoltare. Transmitem un mare MULȚUMESC tuturor celor care au făcut aceste bucurii copiilor de la Stea.


Proiectul "CHESS START RO-HU - Dezvoltarea în comun a unui instrument transfrontalier de incluziune socială bazat pe șah", cod ROHU-277, este derulat de către Asociația CREST în parteneriat cu Asociația STEA și Clubul Sportiv DAVID din Ungaria organizează la Chișcău (județul Bihor) tabăra și concursul internațional de șah „CHESS START”, ediția 2019. Proiectul este implementat în cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria, AP6 - Promovarea cooperării transfrontaliere între instituții și cetățeni (Cooperarea instituțiilor și comunităților), Obiectiv specific SO11/b Intensificarea cooperării transfrontaliere durabile a instituțiilor și comunităților, și este finanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională și cofinanțat de statele partenere în program, România și Ungaria.

Mai multe detalii despre proiectul ROHU-277 pot fi găsite accesând următorul link: http://www.asociatiasteasm.ro/index.php?page=stiridetalii&id=247&tit=COMUNICAT-DE-PRES%C4%82-LANSARE-PROIECT-ROHU-277-CHESS-START-RO-HU 

0 Comments