luni, 30 septembrie 2019

Comunitatea sătmăreană este invitată să sărbătorească Festivalul Voluntariatului


Miercuri, 2 octombrie 2019, cu începere de la ora 14,00, în parcul central din Piața Libertății din Satu Mare, sătmărenii își vor împărtăși bucuria de a contribui la schimbări pozitive în comunitate, în cadrul Festivalului Voluntariatului, o adevărată sărbătoare a implicării, a împlinirii de a face ceva ce contează pentru cei din jur, a entuziasmului de a acționa alături de oameni care împart aceleași valori. Aflat la cea de a patra ediție, evenimentul este realizat, în cadrul proiectului „Voluntariat – resursă pentru comunitate 2019”, susținut de către Direcția pentru Sport si Tineret Satu Mare și realizat de către Asociația Stea în parteneriat cu alte 20 organizații și instituții sătmărene.
Festivalul se adresează în mod special tinerilor cu vârste între 14 și 35 de ani, care sunt invitați să descopere detalii despre programele de voluntariat și oportunitățile de educație nonformală care există în județul Satu Mare în domenii precum: protecția copilului, servicii sociale, tineret, cultură, artă, protecția mediului, ecologie, turism, sport și altele. Scopul evenimentului este de a sensibiliza tinerii cu privire la multitudinea de oportunități de dezvoltare personală ce li se oferă, încurajându-i să-și folosească o parte din timpul liber pentru a investi în viitorul lor, având în vedere beneficiile pe care le pot dobândi prin implicarea în activități de voluntariat. Este important ca aceștia să înțeleagă faptul că voluntariatul nu reprezintă doar „a da din timpul tău pentru a face bine altora”, ci este un mod excelent de a dobândi abilități și competențe valoroase pentru ei înșiși, precum cele de lucru în echipă, leadership, management de proiect și rezolvare de probleme. Iar, certificatul pe care îl pot obține în urma implicării în activități de voluntariat, poate fi de real ajutor pentru a aplica la burse de studii în străinătate.
Organizațiile și instituțiile participante vor avea standuri de prezentare, la care persoanele interesate sunt așteptate pentru a intra în dialog cu coordonatorii programelor de voluntariat. Tinerii vor fi motivați prin diferite activități și concursuri pregătite de organizatori pe parcursul evenimentului, să intre în contact cu cât mai multe organizații, pentru a putea alege apoi programul de voluntariat care li se potrivește cel mai bine în funcție de interesele, talentul și așteptările fiecăruia. Festivalul va cuprinde și un program artistic coordonat de către prezentatorul Ovidiu Matioc, de la Radio Transilvania, si va cuprinde o paletă variată de momente creative și artistice: dansuri populare cu trupa liceului din Tășnad alături de elevii Centrului Școlar de Educație Incluzivă din Tășnad; concert de pian, vioară, oboi, clarinet, saxofon, voce și demonstrație de pictură cu elevii liceului de Arte „Aurel Popp”; dansuri moderne cu Open Wings Studio; concert de muzică folk cu George Negrea; Zumba cu Brigitte Terțan și un moment artistic al ansamblului Doruri Sătmărene.
Evenimentul este organizat în parteneriat de către următoarele organizații și instituții: Asociația Stea; Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare; Direcția de Asistență Socială Satu Mare; Asociația Caiac SMile; Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare; Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare; Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare; Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Satu Mare; Asociația de Tineret, Turism și Ecologie Cutezătorii Munților; Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare; Societatea Națională de Cruce Roșie, filiala Satu Mare; Asociația SamStudia; Fundația FARA, Asociația pentru Copii si Tineri 4 U, GRAB- Grup de suport pentru femei ABuzate- Satu Mare; Rotaract Club Satu Mare; Asociația Ecvestră Perla Neagră, Primăria Municipiului Satu Mare și Liceul de Arte „Aurel Popp”.
Sonorizarea și o parte din programul artistic va fi asigurat cu sprijinul Liceului de Arte „Aurel Popp”, parteneri: Primăria Municipiului Satu Mare; Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare; Colegiul Economic „Gheorghe Dragoș” Satu Mare; Colegiul Național „Doamna Stanca”; Colegiul Național „Mihai Eminescu”; Colegiul Naţional „Kölcsey Ferenc”; Colegiul Național „Ioan Slavici”; Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” Satu Mare; Liceul Reformat Satu Mare; Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „George Emil Palade” Satu Mare; Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” Satu Mare; Liceul de Arte „Aurel Popp”, Liceul Teologic Romano Catolic „Hám János”, Colegiul Tehnic „Unio - Traian Vuia”.

Despre Asociaţia Stea                        
Asociaţia Stea este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui şi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil şi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. Asociaţia Stea luptă împotriva cerşetoriei şi a exploatării copiilor şi tinerilor susţinându-i să devină independenţi prin educaţie şi obţinerea unui loc de muncă.
Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziţie la telefon 0743174169, facebook.com/voluntariatinsatumare,  www.asociatiasteasm.ro

0 Comments