joi, 5 octombrie 2017

Peste 250 de participanți la Festivalul VoluntariatuluiAflat la cea de-a doua ediție, Festivalul Voluntariatului, desfășurat ieri în Parcul central din Satu Mare, a atras peste 250 de vizitatori, pe lângă organizatori, parteneri și voluntarii consacrați.
Așa cum s-a și dorit, evenimentul a fost o adevărată sărbătoare a implicării, a împlinirii sufletești, a entuziasmului de a acționa alături de cei care împart aceleași valori, o sărbătoare dedicată tuturor celor care ating viețile celor din jur.

După startul dat de către prezentatorul Ovidiu Matioc, de la Radio Transilvania, au luat cuvântul Cristina Bala – directorul Asociației Stea, viceprimarul municipiului Satu Mare Doina Feher și directorul Direcției pentru Sport și Tineret Satu Mare, Virgil Dragoș. A urmat un moment muzical oferit de către Melany Pfeifer, elevă la Liceul Teologic Romano-Catolic „Ham Janos”. Trupa Open Wings Studio a făcut show cu un mix street dance, urmată de prestația elevilor de la Liceul Teologic „Nicolae Steinhardt” împreună cu elevii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Satu Mare care au pregătit un moment de dans tradițional extrem de apreciat de către cei prezenți. Un moment de dans modern a fost oferit de către elevii de la Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” alături de elevi de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă, după care a fost premiat câștigătorul concursului „Simbolul voluntariatului” – realizat din materiale reciclabile. Programul artistic a fost încheiat de 2 perechi de dansatori profesioniști, cursanți ai LOGA DANCE, aplaudați și admirați de participanți.
Evenimentul a fost organizat în parteneriat de către următoarele organizații și instituții: Asociația Stea; Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog; Direcția Județeană de Sport și Tineret Satu Mare; Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare; Fundația FARA, filiala Foyer Satu Mare; Societatea Națională de Cruce Roșie Filiala Satu Mare;Asociația Act 4 U; Serviciul Public de Asistență Socială Satu Mare; Asociația SamStudia; Asociatia Gutenberg – Organizatia tinerilor vorbitori de limba germana din Satu Mare; Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare; Asociația Noe Partium; Asociația Progress Art Satu Mare; Asociația de turism și ecologie Salamandra; Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare; Fundația Hans Lindner.
Sonorizarea a fost asigurată de către Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu”, parteneri: Colegiul Economic „Gheorghe Dragoș” Satu Mare;Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” Satu Mare; Colegiul Național „Mihai Eminescu” Satu Mare; Liceul Reformat Satu Mare; Liceul cu Program Sportiv Satu Mare; Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „George Emil Palade” Satu Mare; Colegiul Tehnic de Transporturi și Telecomunicații „Ion I.C. Brătianu” Satu Mare; Colegiul Național „Doamna Stanca”; Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” Satu Mare; Colegiul Național „Ioan Slavici”.
 Festivalul a fost organizat în cadrul proiectului „Voluntariat – resursă pentru comunitate 2017”, finanțat de către Direcția Județeană de Sport si Tineret Satu Mare și realizat de către Asociația Stea în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare.

Despre Asociaţia Stea                        
Asociaţia Stea este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui şi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil şi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. Asociaţia Stea luptă împotriva cerşetoriei şi a exploatării copiilor şi tinerilor susţinându-i să devină independenţi prin educaţie şi obţinerea unui loc de muncă.

Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziţie la telefon 0743174169, persoana de contact: Diana Tarța, coordonator voluntari sau va rugăm să accesați : www.asociatiasteasm.ro

Niciun comentariu:

Mirela Molnar de la Asociația Stea a obținut premiul I pentru asistentul social al anului, categoria incluziune socială – economie socială

  Ateneul Român a găzduit luni seara Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială, ediția a VII-a, a cărei gazdă a fost Andreea Marin. ...