luni, 25 septembrie 2017

Concurs de creație „Simbolul Voluntariatului”Ești tânăr cu vârsta între 15 și 24 ani, pasionat de design și creație artistică, împărtășești pasiunea pentru voluntariat și îți pasă de protecția mediului înconjurător ?

Dacă răspunsul tău este „da” la toate punctele anterioare atunci te invităm să participi la concursul de creație a cărui provocare este crearea unui simbol al voluntariatului care să devină o emblemă sugestivă a  implicării pro-bono a sătmărenilor în cauze ce afectează comunitatea.
Lucrările acceptate în concurs reprezintă obiecte realizate din materiale reciclabile și care transmit un mesaj puternic de valorizare și promovare a voluntariatului. Principalele etape ale concursului sunt :
·         25 septembrie : Lansarea concursului
·         25 septembrie – 3 octombrie  : Înscrierea participanților și pregătirea lucrărilor
·         4 octombrie : Expoziția lucrărilor, jurizarea și premierea câștigătorilor

Concursul este deschis pentru tinerii cu vârsta între 15 și 24 ani. Cele trei criterii de analiză a lucrărilor înscriere în concurs sunt:

  • ·        Mesajul transmis : Lucrarea trebuie să simbolizeze cât mai bine VOLUNTARIATUL, transmițând clar un mesaj de promovarea a implicării prin voluntariat

  • ·         Materialele folosite la crearea obiectului : Lucrarea va fi realizată obligatoriu din materiale reciclabile

  • ·         Durabilitatea lucrării: Obiectul realizat trebuie să fie suficient de durabil pentru a putea fi mișcat și transportat în condiții bune, fără a suferi modificări, astfel încât simbolul voluntariatului să poată fi prezentat la diverse evenimente viitoare, cel puțin în următorii 3 ani.

Concurenții se pot înscrie în concurs în perioada 25 septembrie – 3 octombrie prin trimiterea unui mesaj cu numele și vârsta lor, menționând subiectul „Inscriere la concursul de creație - Simbolul Voluntariatului” pe adresa: asociatiastea@gmail.com Confirmarea înscrierii va fi făcută printr-un răspuns din partea organizatorilor la mesajul de înscriere.

Concurenții au la dispoziție intervalul 25 septembrie – 3 octombrie pentru a realiza lucrările lor.

Toți cei înscriși sunt așteptați în data de 4 octombrie 2017 în Parcul Central din municipiul Satu Mare, lângă statuia lui Vasile Lucaciu, în intervalul orar 13,00 – 14,00, pentru a-și instala lucrările în spațiul special amenajat pentru expoziție în cadrul Festivalului Voluntariatului. Concurenții care nu respectă criteriile și regulamentul concursului vor fi descalificați.

Sponsorul concursului este firma S.C. ALPIN S.R.L. – Centrul de Colectare al Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice, care va asigura premiul concursului constând într-un aparat foto.

Jurizarea lucrărilor se va face de către organizațiile și instituțiile înscrise ca participanți la Festivalului Voluntariatului împreună cu sponsorul concursului. În intervalul orar 14.00 – 14.45 din ziua festivalului, fiecare organizație/instituție și reprezentantul sponsorului vor inspecta lucrările expuse având sarcina de a atribui fiecare câte un singur punct pentru unul dintre obiectele din concurs. Comisia de organizare va centraliza situația punctelor pentru fiecare lucrare, desemnând câștigătorul, care obține cele mai multe puncte.

În intervalul orar 15.00 – 15.30, la șcena din cadrul Festivalului Voluntariatului va avea loc festivitatea de premiere. Cu sprijinul sponsorului, firma S.C. Alpin S.R.L., lucrarea desemnată câștigătoare va primi un premiu constând într-un aparat foto. Toți concurenții vor primi din partea organizatorului diplome de participare.
 
Acest concurs este unul dintre momentele principale din cadrul „Festivalul Voluntariatului”, eveniment organizat în cadrul proiectului de tineret Voluntariat - resursă pentru comunitate 2017finanțat de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare.

Regulamentul concursului poate fi descărcat de pe: http://www.asociatiasteasm.ro/uploads/company/documents/157_Regulament-concurs-Simbolul-Voluntariatului.pdf

0 Comments