miercuri, 30 august 2017

Experiență de neuitat: 9 copii din medii defavorizate, într-o tabără internațională în Franța

         În perioada 5 – 25 august 2017, 9 copii proveniți din mediile sărace din Satu Mare, împreună cu doi însoțitori de la Asociația Stea, au participat la tabăra internațională din Franța, Copain du monde (Prietenii lumii), organizată de ONG-uri partenere ale Asociației Stea.
         Localitatea Gravelines a găzduit și în acest an tabăra care a reunit peste 280 de copii proveniți din toate colțurile lumii. Au fost trei săptămâni pline de activități artistice, culturale, sportive și educative, zile în care copiii prezenți au avut parte de momente de neuitat: excursie la Disney Land, excursie în Belgia, croazieră pe Sena, cadouri, prietenii, schimburi culturale etc.
         Scopul acestui eveniment este acela de a reuni sub sigla prieteniei, copiii care trăiesc în sărăcie, urmărindu-se susținerea motivației pentru incluziunea socială dar și dezvoltarea abilităților de viață.


“Cei 9 copii din Satu Mare care au participat la această tabără au avut o prezență bună la școală, în ciuda posibilităților materiale și a condițiilor în care trăiesc. În plus, aceștia au fost prezenți cel mai des la activitățile organizate după-masa la centrul de zi al Asociației Stea. Această călătorie a fost o recompensă pentru implicarea lor de-a lungul anului școlar 2016-2017. A fost o experiență de neuitat pentru ei, poate unică în viață, căci ei trăiesc marginalizați, în condiții grele, iar acum, timp de 3 săptămâni, s-au bucurat din plin de posibilitatea de a vedea lucruri și locuri minunate, de a lega prietenii cu copii de alte naționalități, de a avea mancare și dulciuri la discreție”, a afirmat asistentul social Diana Tarța.

0 Comments