sâmbătă, 21 mai 2016

Asociația Stea participă la cea de a 7-a ediție a ONGFest la București

Avem deosebita plăcere să ne numărăm printre cele peste 150 de asociații şi fundații care prezintă în perioada 21-22 mai realizările societății civile în cadrul evenimentului ONGFest - Atelierul de fapte bune, organizat de către Fundația Pentru Dezvoltarea Societății Civile în Parcul Herăstrău din capitală.  
Festivalul Naţional al organizaţiilor neguvernamentale din România, ONGFest, este cel mai de anvergură eveniment al sectorului neguvernamental din România, un promotor al participarii publice, al comportamentului filantropic şi voluntar, dar şi o oportunitate de a aduce ONG-urile în atenţia cetăţenilor şi a publicului larg.

Pe 21 şi 22 mai ONG-uri din orice domeniu sunt invitate să îşi expună faptele bune la ONGFest – Atelierul de Fapte Bune. Să stea de vorbă cu oamenii şi să le spună cum se pot implica, să înceapă conversaţia despre inovare civică. ONGFest 2016 este despre ONG-urile care caută permanent soluții pentru de cei din jurul lor. ONG-uri care îndrăznesc să facă ceva diferit și au curajul să creeze modele noi, în pas cu realitatea. Vizionari care au deschis un drum din dorința de a face lucrurile să meargă mai bine.” (http://www.ongfest.ro/).
Cu această ocazie, ONG-uri din România, dar și din străinătate (Bulgaria, Polonia, Ungaria, etc) îşi prezintă activitățile și organizează diferite ateliere, dezbateri, concerte și activități pentru copii. Vizitatorii au ocazia să cunoască anumite realități din diferite zone ale tării, să relaționeze cu reprezentanții asociațiilor și fundațiilor şi să discute despre problemele de zi cu zi din societatea noastră. Tema ONGFest 2016 este ,,Inovarea civică", iar în cele două zile dedicate acestui eveniment organizațiile neguvernamentale prezintă modele de acțiune și promovează implicarea. 
Scena festivalului se află la intrarea Charles de Gaulle a parcului şi este animată de la ora 10,00, până târziu la ora 22,00, iar programul se va încheia cu un concert al trupelor Ad Hoc şi Les Elephants Bizarres.

Mai multe detalii:  http://www.ongfest.ro/

0 Comments