vineri, 18 martie 2016

Asociaţia Stea îşi construieşte viitorul


Schimbare, noutate, creativitate, inovaţie sunt cuvintele cheie care caracterizează noua experienţă prin care trece echipa asociaţiei Stea.

Asociaţia Stea beneficiază în această perioadă de o importantă oportunitate de dezvoltare organizațională,dar şi personală prin desfăşurarea unui curs de competenţe antreprenoriale pentru 14 angajaţi şi voluntari ai asociaţiei, la Satu Mare. Programul intensiv de 80 de ore este realizat de către  Ovidiu Ilea, trainer şi manager firmă de consultanţă în Cluj Napoca.

Cu ajutorul acestui formator tânăr şi vizionar, cu experienţă în consultanţă antreprenorială, participanţii îşi dezvoltă în cadrul cursului diferite competenţe pentru a identifica cele mai potrivite soluții de construire a unei afaceri de economie socială care să contribuie pe termen lung la creșterea sustenabilității organizației și dezvoltarea ei în direcţia misiunii acesteia. Pornind de la elementele de bază ale unui afaceri, cursanţii descoperă noi oportunităţi în ceea ce priveşte atragerea de resurse prin antreprenoriat şi dezvontă planul de afaceri care să asigure sustenabilitatea activităţii de horticultură creată prin proiectul „Start pentru incluziune socială prin muncă” şi transformarea ei într-o afacere care să susţină cauza socială pentru care militează Asociaţia Stea.

Cele mai importante tematici abordate în cadrul acestui curs sunt: etapele unui plan de afaceri, viziunea şi strategia care coordonează un plan de afaceri, analiza pieţei, analiza costurilor de operare, investiţii necesare, proiecţii financiare, modelul unui plan de afaceri, managementul proiectelor, riscul în afaceri, negocierea în afaceri, marketing-ul în afaceri.


,,Acest curs ne oferă o oportunitate esenţială de planificare a dezvoltării organizaţiei noastre la care participă deopotrivă membrii ai Consiliului Director, angajaţii, dar şi alţi voluntari din cadrul asociaţiei. Împreună ne propunem să creăm prin afacerea de economie socială locuri de muncă adaptate tinerilor aflați în dificultate cu care lucrăm, făcându-i capabili de a se susţine ei înşişi, câştigându-și astfel independenţa faţă de sistemul de asistenţă socială. Este după părerea noastră cea mai bună cale pentru incluziunea durabilă a adulților aflați în dificultate, permițându-ne mai mult ca oricând să acțiuonăm în direcția principiului director al muncii noastre „Nu da omului pește, ci învață-l să pescuiască”, a declarat Cristina Bala, managerul proiectului și director al Asociației Stea.
      
Această activitate de formare profesională se desfășoară în cadrul proiectului „Start pentru incluziune socială prin muncă”, implementat de Asociația Stea în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare, în perioada 1 aprilie 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul programului Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro).


Despre Asociaţia STEA
Asociaţia STEA este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui şi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil şi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. Asociaţia Stea luptă împotriva cerşetoriei şi a exploatării copiilor şi tinerilor susţinându-i să devină independenţi prin educaţie şi obţinerea unui loc de muncă.


Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziţie la telefon 0361-884330, persoana de contact:  Cristina-Maria Bala, manager proiect, e-mail: asociatiastea@gmail.com sau vă rugăm să vizitaţi:  www.asociatiasteasm.ro

0 Comments