luni, 18 ianuarie 2016

Zeci de familii au sprijinit Asociaţia Stea în campania „Moş Crăciun vine şi la noi”Lipsurile zilnice cu care se confruntă persoanele aflate în dificultate au efecte dramatice la nivel psihic şi fizic. Pentru a veni în sprijinul acestor suflete şi pentru a le aduce o rază de speranţă, Asociaţia Stea a realizat în luna decembrie 2015 campania de strângere de fonduri “Moş Crăciun vine şi la noi”. Campania a avut ecou în comunitate iar după evenimentul de lansare din 14 decembrie, zeci de sătmăreni s-au alăturat misiunii de ajutorare a persoanelor aflate în dificultate participând la activităţile desfăşurate până în Ajunul Crăciunului. 
Pentru oamenii cu care noi lucrăm, sărbătorile de sfârșit de an au fost mai frumoase şi mai liniştite datorită tuturor celor care au decis să se implice. Un număr de 230 de copii s-au bucurat de tot ceea ce au primit în urma scrisorilor adresate lui Moş Crăciun fiind, din păcate, lucruri de care ei nu au parte în mod obişnuit, cu toate că sunt produse de strictă necesitate: îmbrăcăminte, încălţăminte, produse de igienă, fructe, dulciuri, jucării. Prin eforturile unite a tuturor celor care au decis să împartă bucurii în 2015, Crăciunul le-a fost binecuvântat. Zeci de sătmăreni, pornind de la Fundaţia Maria și Radio Transilvania Satu Mare, angajații Inspectoratului Judeţean pentru Situații de Urgență „Someș” Satu Mare, conducerea și angajaţi din Primăria Satu Mare, comunităţile din Livada Mică şi Dumbrava, Unite for Good prin Larisa Ţîrle, Bogdan Pintea și susținătorii din Paris prin Asociația Solidarite Enfance Roumanie, Alexandru Bunea, Alice Ardelean și participanții la licitația caritabilă organizată de aceasta, elevii și profesorii Colegiilor Naţionale ”Mihai Eminescu” și ”Doamna Stanca”, Colegiului Economic „Gheorghe Dragoş”, Colegiului Tehnic “Unio-Traian Vuia”, şcolii gimnaziale din localitatea Doba, școlilor gimnaziale „Grigore Moisil” și „Ion Creangă” din Satu Mare, Asociaţia Proprietarilor de Câini Satu Mare, doamna Pintea-Ardelean Adelina, cadrele și copiii de la grădiniţa „Voinicelul” şi Grădiniţa cu Program Prelungit numărul 9 precum şi familiile și prietenii acestora și alți oameni cu suflet mare, care au auzit de misiunea Asociației Stea şi care au decis să dea o mână de ajutor. 
La spectacolul caritabil „Moș Crăciun vine și la noi !” din data de 18 decembrie 2015 am petrecut momente pline de inspirație și căldură sufletească împreună cu trupa de teatru „Genesis”, îndrăgitul actor Carol Erdos şi elevi de la Liceul de Artă „Aurel Popp”, tinere speranțe ale teatrului sătmărean şi beneficiari ai serviciilor sociale Stea, percuţionistul Cserey Csaba, artiştii Rareş Jucan, Raluca Dumitru, Horia Fedorca, trupa “The Hats” și elevii Colegiului Economic „Gheorghe Dragoș” acompaniați de d-na profesoară Violeta Bran. De asemenea, invitaţii noştri la spectacol, prieteni, parteneri și colaboratori ai Asociației Stea au contribuit în urma mobilă cu 173 lei, sumă din care au fost cumpărate medicamente necesare beneficiarilor de la centrul de zi Stea.
Cu sprijinul unor voluntari care au dorit să rămână anonimi, la centrul de zi a fost adus și împodobit un frumos Pom de Crăciun, iar contribuţiile sătmărenilor în valoare de 310.70 lei oferite prin urna mobilă de la expoziția de produse artizanale organizată în cadrul Târgului de Crăciun a făcut posibilă organizarea, în perioada dintre sărbători a unor mese festive cu bucate alese de care s-au bucurat toți beneficiarii care au trecut pragul asociaţiei. Nu au fost uitați nici ceilalți copii din familiile vulnerabile care trăiesc în zonele defavorizate şi cu care lucrează unitatea mobilă. Pachete cuprinzând diferite produse primite la Asociația Stea de la donatori individuali, au ajuns la 102 familii ce întâmpină greutăți. Pe lângă cadourile oferite beneficiarilor Stea elevii și profesorii şcolii gimnaziale din Doba au mai contribuit și cu suma 350 de lei, bani din care se vor achiziţiona în perioada următoare diferite produse necesare copiilor şi tinerilor care frecventează activităţile de la centrul de zi Stea. 
„Sâmbăta în familie”, o altă activitate realizată în zilele de 5, 12 respectiv 19 decembrie la sediul Asociaţiei Stea a adus beneficiarilor o contribuţie de 40 lei folosiți pentru achiziționarea de materiale pentru atelierele de creație. Invitați speciali, mai exact familii din comunitate care, împreună cu beneficiarii Stea au realizat obiecte artizanale pe care sătmărenii le-au găsit la standul de Crăciun. Scopul acestei acţiuni l-a reprezentat crearea unei punți de legătură între familiile din comunitate și beneficiarii Stea, punerea în valoare a talentelor copiilor și tinerilor aflați în dificultate, încurajarea creșterii stimei lor de sine și sensibilizarea comunității cu privire la nevoia lor de sprijin pentru integrare în societate.
Pe această cale, Asociaţia Stea doreşte să mulţumească tuturor sătmărenilor pentru sprijinul oferit.  Apreciem disponibilitatea şi deschiderea pe care aţi manifestat-o atunci când am lansat apeluri de sprijin pentru a putea răspunde nevoilor persoanelor vulnerabile cu care lucrăm. Asociaţia Stea vă mulţumeşte pentru încrederea acordată şi pentru efortul depus în susținerea activităților noastre socio-educative, prin care am reușit să sprijinim în mod direct în cursul anului 2015 un număr de 534 de persoane vulnerabile aflate pe drumul spre incluziune socială.
 Campania “Moș Crăciun vine si la noi” a reprezentat o amplă serie de acțiuni și evenimente de sensibilizare a comunităţii locale cu privire la importanţa susţinerii serviciilor sociale şi de bază care cresc șansele de incluziune socială a persoanelor vulnerabile, realizată în cadrul proiectului „Parteneriat inter-sectorial – baza serviciilor sociale de calitate”. Acest proiect este implementat de către Asociația Stea în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Sociala Satu Mare, Politia Locală a municipiului Satu Mare şi Direcția de Evidență a Persoanelor aflată în subordinea Consiliului Local Satu Mare, în perioada 16 mai 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro). 
Despre Asociaţia STEA
Asociaţia STEA este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui şi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil şi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. Asociaţia Stea luptă împotriva cerşetoriei şi a exploatării copiilor şi tinerilor susţinându-i să devină independenţi prin educaţie şi obţinerea unui loc de muncă. 
Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziţie la telefon 0361-884330 sau 0743174169. Persoana de contact: Cristina Maria Bala, director, E-mail: asociatiastea@gmail.com

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org

Niciun comentariu:

Mirela Molnar de la Asociația Stea a obținut premiul I pentru asistentul social al anului, categoria incluziune socială – economie socială

  Ateneul Român a găzduit luni seara Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială, ediția a VII-a, a cărei gazdă a fost Andreea Marin. ...