luni, 25 ianuarie 2016

Campania „2% - ne ajută să schimbăm destine !”


Asociația Stea anunță lansarea campaniei de sensibilizare a persoanelor care au realizat venituri în 2015 pentru folosirea oportunității de a redirecționa 2% din impozitul aferent acestora pentru susținerea muncii ONG-urilor din domeniul social din Satu Mare. Acesta este un mod simplu prin care orice contribuabil poate să decidă ce se întâmplă cu această parte a banilor lui, care în lipsa exprimării unei opinii, ajung la bugetul de stat. Este de fapt o șansă de a sprijini incluziunea socială a sute de persoane vulnerabile, pentru ca Satu Mare să devină comunitatea pe care ne-o dorim pentru copiii noștri.

În perioada ianuarie – aprilie 2016, Asociația Stea invită sătmărenii la o serie de acțiuni și evenimente menite să conștientizeze opinia publică despre potențialul acestei prevederi fiscale de a permite oamenilor să facă un bine acolo unde există o mare nevoie de ajutor. Am pregătit flash-mob-uri pe care le vom organiza în diferite spații publice, expoziții cu produse artizanale realizate de către copii și tineri aflați în dificultate în cadrul atelierului de terapie ocupațională „MeșteșugArt”, acțiuni de donare de cărți și un eveniment surpriză care va încânta sătmărenii cu momente artistice deosebite.

Asociația Stea a ales să-și dedice energia pentru a schimba viitorul copiilor și tinerilor care nu au avut șansa de a se naște într-o familie care să aibă grijă de ei și să îi educe.

Mulțumim tuturor celor care în 2015 au ales să redirecționeze 2% din impozit către Asociația Stea !

Fondurile obținute, în valoare de 8642,96 lei, au contribuit la îmbunătățirea vieții a 231 de copii, 132 de tineri și familiile acestora prin programe de educație și sănătate, oferindu-le o șansă la un viitor mai bun: 244 de persoane au fost sprijinite pentru acces la servicii medicale și medicamente ; 140 de copii și tineri au beneficiat de servicii sociale și de bază în cadrul centrului nostru de zi unde au avut acces la duș, mașină de spălat haine, și-au dezvoltat abilitățile de viață și au învățat să respecte reguli de igienă și de prevenire a îmbolnăvirilor ; 151 de familii au fost monitorizate de către echipa mobilă fiind consiliate și sprijinite să-și îmbunătățească condițiile de viață.

Alegeţi să redirecţionaţi 2% din impozitul pe venit aferent anului 2015 către Asociația Stea. Decizia dumneavoastră contribuie la schimbarea destinelor copiilor din familii vulnerabile.

În 2016 ne propunem să continuăm serviciile sociale și de bază focalizate pe pregătirea și susținerea copiilor să frecventeze grădinița și școala și crescând șanele lor de incluziune socială. Fără susținere, majoritatea lor riscă să urmeze modelul părinților lor, analfabeți și fără loc de muncă, trăind în sărăcie și depinzând de ajutoare de la cei din jur.

Munca noastră bazată pe principiul „Nu da omului pește, ci învață-l să pescuiască !” asigură acces la educație pentru copii, susține tinerii și adulții să facă ei înșiși eforturile necesare pentru a rezolva problemele cu care se confruntă. Echipa noastră mobilă acționează în zonele defavorizate realizând o punte de legătură cu restul comunității (servicii socio-medicale, de informare, consiliere și mediere) ; caravana educativă învață copiii reguli de igienă și comportament astfel încât să fie pregătiți pentru integrarea în colectivitate, la grădiniță și la școală ; centrul de zi susține educația copiilor și tinerilor prin programe de alfabetizare, terapie, educație parentală, consiliere, acces la condiții bune de igienă ; grădina STEA oferă tinerilor o șansă de dezvoltare personală și îi învață să muncească și să fie mândrii de rezultatele lor. Află mai multe accesând : www.asociatiasteasm.ro

Completând formularul de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit către Asociația Stea, fiecare dintre noi poate contribui, în mod direct, la schimbarea destinului unui copil sau tânăr aflat în dificultate.

Procedura este foarte simlă şi nu costă nimic:
1. Descarcați Formularul230 (dacă în 2015 ați avut venituri numai din salarii) sau Formularul 200 (dacă în 2015 ați realizat şi alte venituri - din salarii sau activităţi independente sau numai din activităţi independente) de pe www.asociatiasteasm.ro
2. Completați și trimiteți formularul la Administraţia Financiară de care aparţineți până la 25 mai 2016: formularul se poate depune direct sau se trimite prin poştă cu scrisoare recomandată (confirmare de primire). 
 
Precizări:
 
1. Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donaţie privată şi nu costă nimic. În cazul în care nu îi redirectionați, aceşti 2% rămân statului.

2. Dacă doriți să sprijiniți cauza noastră, puteţi să strângeți formulare de la colegii de serviciu, prieteni, familie, etc. şi să ne anunţați. Un angajat al Asociatiei Stea va veni la sediul dumneavoastră să ridice formularele şi, ulterior, le vom trimite noi către administraţiile financiare aferente. Ne puteți contacta la 0361884330 sau asociatiastea@gmail.com.

3. Sumele individuale nu sunt mari, însă cumulate pot însemna foarte mult pentru copiii și tinerii care au nevoie de sprijin pentru a se dezvolta și a deveni membrii activi în comunitate.
  
Sprijinul dumneavoastră este vital pentru a ne putea continua munca. Veți câștiga în schimb oportunitatea de a vă implica direct în dezvoltarea comunității sătmărene
  
Despre Asociaţia STEA
Asociaţia STEA este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui şi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil şi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. Asociaţia Stea luptă împotriva cerşetoriei şi a exploatării copiilor şi tinerilor susţinându-i să devină independenţi prin educaţie şi obţinerea unui loc de muncă.

În numele tuturor copiilor și tinerilor care vor beneficia de sprijinul dumneavoastră, vă mulţumim!

Campania „2% - ne ajută să schimbăm destine !” este realizată de către Asociaţia Stea în cadrul proiectului „Parteneriat inter-sectorial – baza serviciilor sociale de calitate”, implementat în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare, Poliţia Locală a municipiului Satu Mare şi Direcţia de Evidenţă a Persoanelor aflată în subordinea Consiliului Local Satu Mare, în perioada 16 mai 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro).
Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziţie la telefon 0743174169, persoana de contact:  Cristina-Maria Bala, manager proiect, e-mail: asociatiastea@gmail.com sau vă rugăm să vizitaţi:  www.asociatiasteasm.ro

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org

1 Comments: