marți, 10 noiembrie 2015

Asociatia Stea a lansat campania de promovare a drepturilor copilului


Asociația Stea, în parteneriat cu membrii Grupului de lucru inter-sectorial pentru prevenirea si combaterea excluziunii sociale a persoanelor vulnerabile din Satu Mare - GIPEX, a lansat campania de promovare a drepturilor copilului si invita sătmărenii sa participe la actiunile care se vor derula pe parcursul a doua saptamani. 

Campania urmareste conștientizarea comunității cu privire la problemele existente în ceea ce privește respectarea drepturilor copilului în familiile aflate în dificultate din Satu Mare și promovează implicarea pe baza principiilor de parteneriat și de cetățenie activă pentru a asigura un viitor mai bun pentru toți copiii noștri.

Programul campaniei cuprinde o serie de evenimente care se adresează publicului larg, cetățenilor, factorilor de decizie și profesioniștilor din domeniul social și mai ales copiilor din comunitatea sătmăreană:

• Lansarea campaniei a avut loc în cadrul unei conferințe de presă organizată luni 9 noiembrie 2015, de la ora 10.00 în sala mică de ședințe a Consiliului Județean
• Imediat după, în aceeași locație, s-a desfasurat Masa Rotundă: „Măsuri active pentru creșterea gradului de respectare a drepturilor copilului în comunitatea sătmăreană”. Au participat profesioniști care lucrează cu copiii, reprezentați ai autorităților, jurnaliști, voluntari și alți membrii ai societății civile. Evenimentul si-a propus ca prin dezbaterile care vizează domeniile principale ale drepturilor la protecție, dezvoltare și participare, să contribuie la identificarea unor soluții concrete prin care copiii din familiile aflate în dificultate să se poată bucura de o copilărie fericită.
• În perioada 10 – 19 noiembrie 2015, sunt prevăzute 8 dezbateri pe tema drepturilor copilului în grădinițe, școli și licee din Satu Mare. Acestea pornesc de la vizionarea filmulețului intitulat „Vreau să fiu și eu COPIL”, realizat de către o echipă de voluntari și copii, beneficiari de servicii sociale și de bază în cadrul centrului de zi al Asociației Stea. Materialul video prezintă cu ajutorul tehnicilor specifice „teatrului de umbre” o poveste inspirată din situația reală a multora dintre familiile aflate în dificultate și are un final fericit ce promovează solidaritatea, implicarea și cetățenia activă. După vizionarea filmulețului, participanții vor fi implicați de către o echipă compusă din specialiști din cadrul Asociației Stea, în discuții și jocuri pe tema drepturilor copilului.
• În data de 20 noiembrie 2015, sătmărenii sunt invitați la spectacolul de teatru „Suntem la fel ca voi !”, realizat în parteneriat cu Asociația Teatrul Genesis din Satu Mare.
• Pe tot parcursul campaniei, Asociația Stea promovează prin intermediul canalelor mass-media și online spot-uri audio și video menite să conștientizeze populația sătmăreană cu privire la importanța implicării pentru ca toți copiii să aibă o copilărie fericită și un viitor luminos.

Asociația Stea mulțumește pentru sprijinul acordat în pregătirea și derularea acțiunilor din cadrul acestei campanii: domnului Otto Golban, coordonator al cineclubului de la Palatul Copiilor Satu Mare; domnului Carol Erdos și Asociației Teatrul Genesis din Satu Mare; Primăriei Satu Mare; Teatrului de Nord Satu Mare; Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare și tuturor grădinițelor, școlilor și liceelor implicate în dezbaterile pe tema drepturilor copiilor; partenerilor din cadrul Grupului de lucru inter-sectorial pentru prevenirea și combaterea excluziunii sociale – GIPEX și reprezentanților mass-mediei locale.

Campania de promovare a drepturilor copilului „Vreau și eu să fiu COPIL ! ” se desfășoară în cadrul proiectului „Parteneriat inter-sectorial –baza serviciilor sociale de calitate” implementat de Asociația Stea în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare, Poliţia Locală a municipiului Satu Mare şi Direcţia de Evidenţă a Persoanelor a municipiului Satu Mare din subordinea Consiliului Local Satu Mare, în perioada 16 mai 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul programului Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro). Bugetul proiectului este de 211.326,61 Euro, din care 186.160,36 Euro finanţare nerambursabilă şi 25.166,25 Euro contribuţia Asociaţiei Stea şi a partenerilor săi.

Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziţie la telefon 0361-884330, persoana de contact: Leontina Volosciuc, asistent manager, sau va rugăm să accesați : www.asociatiasteasm.roNiciun comentariu:

Mirela Molnar de la Asociația Stea a obținut premiul I pentru asistentul social al anului, categoria incluziune socială – economie socială

  Ateneul Român a găzduit luni seara Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială, ediția a VII-a, a cărei gazdă a fost Andreea Marin. ...