marți, 17 noiembrie 2015

20 de profesioniști sătmăreni se specializează în domeniul facilitării dezvoltării comunitare

În perioada 15 – 20 noiembrie 2015, la „Valea Măriei”, localitatea Vama, din județul Satu Mare, 20 de angajați din cadrul ONG-urilor și instituțiilor sătmărene membre ale Grupului de lucru inter-sectorial pentru prevenirea și combaterea excluziunii sociale – GIPEX, participă la un curs de specializare „Facilitator de dezvoltare comunitară”, organizat de către Asociația Stea.
Programul intensiv de 6 zile oferă participanților oportunitatea de a dobândi competențe cheie  în domeniul dezvoltării comunitare: managementul comunităților locale, elaborarea de planuri de acțiune locală, facilitarea recunoașterii grupului de inițiativă locală, sprijinirea transformării grupurilor de inițiativă în persoane juridice, facilitarea dezvoltării activităților socio-profesionale și promovarea metodei de dezvoltare comunitară participativă.
„Această oportunitate de formare profesională continuă vine într-un moment cât de poate de potrivit, având în vedere faptul că împreună cu grupul GIPEX suntem în plin proces de elaborarea a unei strategii de dezvoltare pe domeniul social până în anul 2020. Cursul ne oferă posibilitatea învățării unor tehnici și metode de lucru cu comunitatea ce susțin capacitarea membrilor săi, astfel încât să devină proactivi în dezvoltarea acesteia. Toate activitățile și exercițiile practice sunt puternic ancorate în realitatea comunității sătmărene, pregătind și susținând procesul de formulare a obiectivelor strategice, a măsurilor de dezvoltare, a priorităților strategice și a planului de acțiune privind dezvoltarea serviciilor sociale la nivelul municipiului Satu Mare. Acești pași sunt esențiali pentru creșterea impactului pe care activitatea profesioniștilor din domeniul social o are asupra incluziunii sociale a persoanelor aflate în dificultate. Practic, planificăm și construim drumul spre o comunitate sănătoasă, activă și atrăgătoare, care conștientizează faptul că fiecare membru este o resursă și îi oferă oportunități adecvate de punere în valoare”, a declarat Cristina Bala, managerul proiectului și director al Asociației Stea.
Acest curs este organizat în cadrul proiectului „Parteneriat inter-sectorial –baza serviciilor sociale de calitate” implementat de Asociația Stea în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare, Poliţia Locală a municipiului Satu Mare şi Direcţia de Evidenţă a Persoanelor a municipiului Satu Mare din subordinea Consiliului Local Satu Mare, în perioada 16 mai 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul programului Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro). Bugetul proiectului este de 211.326,61 Euro, din care 186.160,36 Euro finanţare nerambursabilă şi 25.166,25 Euro contribuţia Asociaţiei Stea şi a partenerilor săi.

Despre Asociaţia Stea
Asociaţia Stea este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui şi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil şi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. Asociaţia Stea luptă împotriva cerşetoriei şi a exploatării copiilor şi tinerilor susţinându-i să devină independenţi prin educaţie şi obţinerea unui loc de muncă.

Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziţie la telefon 0361-884330, persoana de contact: Leontina Volosciuc, asistent manager, sau va rugăm să accesați : www.asociatiasteasm.ro

Niciun comentariu:

Mirela Molnar de la Asociația Stea a obținut premiul I pentru asistentul social al anului, categoria incluziune socială – economie socială

  Ateneul Român a găzduit luni seara Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială, ediția a VII-a, a cărei gazdă a fost Andreea Marin. ...