joi, 2 aprilie 2015

Copiii și tinerii de la STEA confecționează panere pentru Sărbătorile Pascale



Cuprins de spiritul Sărbătorilor Pascale, un grup de 21 de copii și tineri beneficiari ai serviciilor Centrului de Zi din cadrul Asociației Stea, realizează activități de creație meșteșugarească în cadrul atelierului „MeșteșugArt”, centrate în această perioadă pe pregătirea unei expoziții pe această temă. Sub atenta îndrumare a unei echipe formate din coordonatorul centrului, asistentul social și un instructor meșteșugar, copii și tinerii învață cum să „fabrice” panere artizanale. Coșulețele vor putea fi admirate alături de alte obiecte artizanale, săptămâna viitoare, în cadrul unei expoziții pe care Asociația Stea o va organiza în centrul orașului. Cu această ocazie, în schimbul unei donații, sătmarenii vor putea alege dintre obiectele artizanale realizate de copiii și tinerii la risc.    

65 de copii si tineri vor participa la atelierul meșteșugăresc în decursul proiectului
Atelierul “MeșteșugArt” face parte din serviciile de dezvoltare a abilităţilor interpersonale de cooperare şi de muncă în echipă dezvoltate în cadrul proiectului „Parteneriat intersectorial-baza serviciilor sociale de calitate”. Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. La activitatile de creație vor participa în decursul proiectului, 65 de copii şi tineri la risc cu o frecvenţă medie de 2 ori pe săptămână. Intervenţia membrilor echipei educative a Asociaţiei Stea în cadrul atelierelor, a activităților de pregătire a expoziţiilor şi in realizarea acestora, are scopul de a conferi întregului proces o dimensiune educativă si de dezvoltare a abilităţilor de viaţă a grupului țintă. Pentru ca întreaga activitate din cadrul atelierului de creatie să se poată realiza în cele mai bune condiții, Asociația Stea achiziționează materii prime precum lână, mărgele, fire de aţă, și instrumente: foarfeci, ramă de ţesut, pensule, ustensile de prelucrare, etc.

Despre Asociaţia Stea
Asociaţia Stea este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui şi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil şi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. Asociaţia Stea luptă împotriva cerşetoriei şi a exploatării copiilor şi tinerilor susţinându-i să devină independenţi prin educaţie şi obţinerea unui loc de muncă.

Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziţie la telefon 0361-884330, persoana de contact: Leontina Volosciuc, asistent manager, sau va rugăm să accesați : www.asociatiasteasm.ro



 

0 Comments