vineri, 20 februarie 2015

Campania 2% - Fă şi tu un gest responsabil în sprijinul copiilor si tinerilor aflaţi în dificultate din comunitatea ta !


 Satu Mare, România, 20 februarie 2015

În data de 24 februarie 2015 cu începere de la ora 17,00 Asociaţia Stea invită sătmărenii în zona pietonalei Corneliu Coposu din Satu Mare, la un flash-mob de promovare a mecanismului „2%” sensibilizând contribuabilii să direcţioneze 2% din impozitul pe venit pentru susţinerea acţiunilor Asociaţiei Stea şi altor ONG-uri în vederea sprijinirii incluziunii sociale a copiilor şi tinerilor aflaţi în dificultate din Satu Mare.

Acest eveniment este realizat de Asociația Stea în cadrul campaniei de promovare a redirecţionării a 2% din impozitul pe venit (corespunzător anului fiscal 2014) pentru colectarea de fonduri necesare continuării acţiunilor de facilitare a accesului la educaţie şi de sprijinire a incluziunii sociale a copiilor și tinerilor aflați în dificultate, care desfăşoară până pe 25 mai 2015.

Asociația Stea a ales să-și dedice energia pentru a schimba viitorul copiilor și tinerilor care nu au avut șansa de a se naște într-o familie care să aibă grijă de ei și să îi educe.

Echipa Stea, formată din asistenți sociali, psiholog şi educatori, sunt zi de zi altături de acei copii și tineri care trăiesc şi / sau muncesc pe străzi, nu sunt școlarizați, sunt analfabeţi, au abandonat școala sau sunt la risc de a o face din cauza sărăciei, a condiţiilor mizere de trai, a lipsei actelor de identitate, a problemelor de sănătate și de incluziune socială a familiei lor.

În anul 2014 fondurile obţinute în urma redirecţionării a 2% din impozit către asociaţia noastră, ne-au ajutat să sprijinim 18 copii prin înscrierea la grădiniţă / şcoală; 97 de copii şi tineri prin suport acordat familiei în vederea prevenirii abandonului şcolar (alfabetizare, rechizite şi materiale pentru şcoală, consiliere, acces la servicii de igienă); 169 de copii şi tineri printr-o gustare în timpul activităţilor educative şi 52 de tineri prin activităţi de educaţie parentală.

În 2015, ne-am propus să continuăm în direcţia facilitării accesului la educaţie şi incluziunii copiilor şi tinerilor aflaţi în dificultate. Fondurile ce se vor strânge în urma campaniei 2% vor fi folosite în programe de educație și sănătate pentru copii, tineri şi familiile aflate în dificultate, oferindu-le o șansă la un viitor mai bun. Activităţile derulate direct în zonele vulnerabile din Satu Mare şi în cadrul centrului de zi al Asociaţiei Stea sunt menite să dezvolte abilităţile de viaţă ale beneficiarilor, să îi motiveze să îşi dorească o schimbare, să le crească încrederea în forţele proprii şi să îi susţină în eforturile de incluziune socială. Află mai multe accesând : www.asociatiasteasm.ro

Completând formularul de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit către Asociația Stea, fiecare dintre noi poate contribui, în mod direct, la schimbarea destinului unui copil sau tânăr aflat în dificultate.

Procedura este foarte simplă şi nu costă nimic:
1. Descarcă Formularul 230 (dacă în 2014 ai avut venituri numai din salarii) sau Formularul 200 (dacă în 2014 ai realizat şi alte venituri - din salarii sau activităţi independente sau numai din activităţi independente) de pe www.asociatiasteasm.ro
2. Completează şi trimite formularul la Administraţia Financiară de care aparţii până la 25 mai 2015: formularul se poate depune direct sau se trimite prin poştă cu scrisoare recomandată (confirmare de primire). 
 

Precizări:
 
1. Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donaţie privată şi nu costă nimic. În cazul în care nu îi redirectionezi, aceşti 2% rămân statului.

2. Dacă doreşti să sprijini cauza noastră, poţi să strângi formulare de la colegii de serviciu, prieteni, familie, etc. şi să ne anunţi. Un angajat al Asociatiei Stea va veni la sediul tău să ridice formularele şi, ulterior, le vom trimite noi către administraţiile financiare aferente. Ne poţi contacta la 0361884330 sau asociatiastea@gmail.com.

3. Sumele individuale nu sunt mari, însă cumulate pot însemna foarte mult pentru copiii și tinerii care au nevoie de sprijin pentru a se dezvolta și a deveni membrii activi în comunitate.


Alege să redirecţionezi 2% din impozitul pe venit aferent anului 2014 către Asociatia Stea. Decizia ta va contribui la schimbarea viitorului copiilor şi tinerilor care provin din familii aflate în dificultate.


Despre Asociaţia STEA
Asociaţia STEA este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui şi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil şi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. Asociaţia Stea luptă împotriva cerşetoriei şi a exploatării copiilor şi tinerilor susţinându-i să devină independenţi prin educaţie şi obţinerea unui loc de muncă.


În numele tuturor copiilor și tinerilor care vor beneficia de sprijinul tău, îţi mulţumim!

Campania 2% este realizată de către Asociaţia Stea în cadrul proiectului „Parteneriat inter-sectorial – baza serviciilor sociale de calitate”, implementat în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare, Poliţia Locală a municipiului Satu Mare şi Direcţia de Evidenţă a Persoanelor aflată în subordinea Consiliului Local Satu Mare, în perioada 16 mai 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul programului Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro). Bugetul proiectului este de 211.326,61 Euro, din care 186.160,36 Euro finanţare nerambursabilă şi 25.166,25 Euro contribuţia Asociaţiei Stea şi a partenerilor săi.


Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziţie la telefon 0361-884330, persoana de contact:  Cristina-Maria Bala, manager proiect, e-mail: asociatiastea@gmail.com sau vă rugăm să vizitaţi:  www.asociatiasteasm.ro


Un comentariu:

Dan spunea...

Buna ziua,

Ar trebui mai mult sprijin si din partea celor capabili sa ajute mai mult copiii si tinerii in cautare de o viata mai buna. Am aflat de dvs prin www.ziare100.ro/Satu-mare

Mirela Molnar de la Asociația Stea a obținut premiul I pentru asistentul social al anului, categoria incluziune socială – economie socială

  Ateneul Român a găzduit luni seara Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială, ediția a VII-a, a cărei gazdă a fost Andreea Marin. ...