marți, 11 noiembrie 2014

Asociatia Stea a prezentat copiilor din comunitate proiectul de horticultura lansat in aprilie


Cu aceasta ocazie tinerii, alaturi de 18 elevi de la Scoala Gimnaziala Ion Creanga au sculptat dovleci, confectionand masti de Halloween. 

Prima activitate de grup de prezentare a activitatilor din cadrul proiectului de horticultura lansat de Asociatia Stea, s-a desfasurat în data de 30 octombrie 2014 la sediul asociatiei cu o actiune creativa la care au participat 18 elevi de la Scoala Gimnaziala Ion Creanga si 14 beneficiari, din zonele defavorizate ale municipiului Satu Mare. Impreuna, acestia au sculptat si pictat dovleci, creand masti de Halloween.

Cu aceasta ocazie, asistentul social din cadrul proiectului le-a vorbit celor prezenti despre activitatile care se vor desfasura la „Ferma educationala”. Actiunea de la centru a deschis astfel seria activitatilor care se vor derula pe viitor intre beneficiarii Asociatiei Stea si elevii din scolile partenere.

Scopul proiectului este de a ajuta beneficiarii sa isi creasca stima de sine şi să-şi dezvolte abilitaţile de integrare socială. Deasemenea se creeaza oportunităţi prin care ei sa fie recunoscuţi şi apreciaţi in comunitate, pundu-şi în valoare munca, abilităţile şi competenţele. De-a lungul proiectului, cel putin 20 de persoane, dintre cei 42 de beneficiari care provin din zonele defavorizate ale municipiului Satu Mare, vor fi selectate in rolul de “profesor” punandu-si astfel in valoare o serie de puncte forte care le va spori increderea că şi ei sunt membrii valoroşi ai comunitatii.
Ferma educationala
Gradina si solariul din cadrul acestui proiect, vor fi folosite drept model de fermă educatională de cultivare de legume. Aici, cadrele didactice din cadrul scolilor partenere, elevi si beneficiari vor lucra impreuna la plantarea, ingrijirea si cultivarea, legumelor, plantelor aromatice şi florilor. Opt astfel de intalniri se vor desfasura pe parcursul proiectului, acestea integrându-se cu precădere în programul de activităţi al elevilor din timpul “Şcolii altfel”.

Aceste activităţi se desfăşoară în cadrul proiectului intitulat „Start pentru incluziune socială prin muncă”, pe care Asociaţia Stea îl implementează în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare, în perioada 1 aprilie 2014 – 30 aprilie 2016 şi beneficiază de sprijinul Consiliului Local Satu Mare. Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul programului Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro), beneficiind de o finanţare nerambursabilă în valoare de 62.091,92 Euro.
Persoanele doritoare să participe ca voluntari la aceste acţiuni ne pot contacta la e-mail: asociatiastea@gmail.com, telefon: 0361884330 sau 0747232619, sau personal la centrul de zi din Satu Mare, Bulevardul Octavian Goga nr.14 în zilele lucrătoare de la ora 8.00 la 16.00.

Despre Asociaţia STEA
Asociaţia STEA este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui şi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil şi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. Asociaţia Stea luptă împotriva cerşetoriei şi a exploatării copiilor şi tinerilor susţinându-i să devină independenţi prin educaţie şi obţinerea unui loc de muncă.

Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziţie la telefon 0361-884330, persoana de contact:  Cristina-Maria Bala, manager proiect, e-mail: asociatiastea@gmail.com sau vă rugăm să vizitaţi:  www.asociatiasteasm.ro

0 Comments