joi, 10 aprilie 2014

Targ de Paste la Scoala “Ion Creanga”, in scop caritabil

       
Astazi, 10.04.2014, a avut loc deschiderea oficiala a targului de Paste organizat la Scoala Gimnaziala “Ion Creanga”. Evenimentul este inclus in proiectul “Sa stii mai multe, sa fii mai bun”, sub denumirea sugestiva “De Paste sa ne bucuram impreuna”. Initiativa apartine profesoarei Margareta Pop, care impreuna cu cadrele didactice, elevii si parintii implicati, au reusit sa confectioneze in cadrul atelierelor de creatie, demarate la inceputul acestei luni, peste 500 de obiecte specifice sarbatorilor pascale (felicitari, oua pictate, decoruri, bijuterii). Acestea vor fi vandute in cadrul targului iar banii adunati vor fi donati Asociatiei STEA, cu scopul de a sprijini copiii strazii.
        Asadar, timp de o zi, sala de sport a Scolii “Ion Creanga” s-a umplut de standuri si produse viu colorate. Deschiderea targului a fost facuta de catre directorul scolii, Tamara Volcovinski, in prezenta mass-mediei locale, a reprezentantilor Asociatiei STEA si a sute de copii, parinti si profesori. Un mare succes l-au avut prajiturele si briosele gatite de catre elevi pentru acest eveniment.
        Scopul acestei actiuni a fost dezvoltarea sentimentelor de dragoste, pretuire si respect fata de copiii defavorizati dar si cultivarea sentimentelor de apreciere si pastrare a traditiilor romanesti de Paste.

“Ne asteptam sa fie ceva frumos dar am ramas impresionati de a dreptul de amploarea acestei actiuni. Pe chipurile elevilor, profesorilor si parintilor prezenti am putut sa vad o mare bucurie si satisfactie. Este de apreciat ca au muncit pentru a-i ajuta pe cei care n-au un acoperis deasupra capului, pentru copiii care mananca din gunoaie si pentru bebelusii care au nevoie de scutece, sapunuri si medicamente”, a afirmat Diana Bretan, reprezentantul Asociatiei STEA.

0 Comments