sâmbătă, 11 ianuarie 2014

Directioneaza 2% din impozit catre Asociatia Stea !


De ce sa direcționezi 2% spre Asociația Stea ?


Incurajam satmarenii sa directioneze 2% catre Asociatia Stea pentru a combate raspandirea saraciei extreme si a tururor problemelor asociate acesteia (excluziune sociala, comportamente deviante, violenta, delincevnta) contribuind pana la urma la construirea unei comunitati mai bune pentru noi toti si un viitor, pentru copii nostri.


Asociatia Stea are mare nevoie de sprijinul satmarenilor pentru a putea lucra cu familiile care sunt acum la marginea societatii si a caror copii risca sa se adanceasca si mai mult in spirala saraciei urmand modelul de excluziune al parintilor si a celor din jurul lor : fara educatie, fara scoala, fara formare profesionala, fara loc de munca, traind de pe o zi pe alta, apeland la mila celorlalti, cautand in gunoaie…la un pas de depravare si delincventa.


Unii copii si tineri proveniti din acest mediu consuma acum alcool si aurolac. Daca nu facem nimic, in viitor exista riscul ca, la fel ca si in orasele din alte tari si chiar deja orasele mari de la noi, in mediul strazii sa ajunga si drogurile mai tari. Iar consumul acestora se asociaza clar cu cresterea criminalitatii…E foarte important sa actionam pentru prevenirea unor probleme mai grave prin asigurarea accesului la educatie si scoala pentru copii si tinerii din familiile sau grupurile ce se confrunta cu probleme legate de excluziunea sociala.


Interventia noastra asigura o sansa la un viitor mai bun pentru acesti copii si tinerii. Noi lucram cu ei educandu-i, sprijinindu-i si responsabilizandu-i sa depuna eforturi pentru a asigura inscrierea si frecventarea scolii, ameliorarea conditiilor de viata, obtinerea unui loc de munca si dezvoltarea abilitatilor pentru o buna integrare sociala.


Orice finantare, fie ea cat de mica este in acest moment vitala pentru asigurarea continuitatii programelor socio-educative ale asociatiei noastre si chiar pentru supravietuirea acesteia avand in vedere reducerea drastica a oportunitatilor de finantare din strainatate care pana acum asigurau peste 60% din resursele noastre.

 

Fii alaturi de noi cu 2% din impozitul tau !Ce am facut cu sprijinul celor care ne-au directionat 2% anul trecut?

Anul trecut, prin folosirea mecanismului de directionare a 2% din impozit, Asociatia noastra a fost sprijinita cu suma de 4323,49 lei. Acestia au fost folositi pentru copii, tinerii si familii dintre cele mai nevoiase din Satu Mare care insa demonstreaza ca isi doresc sa se integreze social si depun eforturi in acest sens. Este voba de familii cu copii care traiesc in conditii mizere, care de multe ori mananca resturi adunate din gunoaie; multi tineri sunt analfabeti, fara scoala sau formare profesionala si care nu stiu sa iasa siguri din situatia de dificultate in care se afla, insa accepta sa lucreze impreuna cu noi. 

Cu sprijinul obtinut am initiat in 2013 un program de activitati after-school la centrul nostru de zi si am oferit servicii sociale si programe educative pentru un numar de 75 de copii si tineri. Banii au fost folositi pentru a acoperii o parte a cheltuielilor cu medicamentele, mancarea, produsele de igiena, rechizitele si materialele educative pentru acesti copii si tineri care:

·         au învăţat să socializeze, să scrie, să citească şi să socotească, să respecte reguli, să aibă grijă de igiena şi sănătatea lor, să ducă un stil de viaţă mai sănătos, să-şi caute un loc de muncă;

·         au fost ajutaţi atunci când au fost bolnavi (tratament medicamentos, mediere către servicii medicale) evitându-se răspândirea unor boli transmisibile în comunitate;

·       au avut acces la condiţii de igienă şi au primit o masă în fiecare zi putând să se concentreze şi fiind responsabilizaţi să depună eforturi pentru integrarea socială, reducand şi chiar unii reusind sa renunţe la comportamente deviante (cerşetorie, consum de aurolac).

Insa poate cele mai vizibile rezultate care deriva din eforturile depuse de acesti copii si tineri sunt acelea ca pe parcursul anului trecut in cazul a 6 copii proveniti din medii extrem de dezavantajate s-a reusit o buna integrare scolara iar 14 tineri şi-au menţinut locurile de muncă în timp ce alţi 4 au fost ajutaţi în realizarea demersurilor de angajare.


Care sunt obiectivele noastre principale in 2014 ?


În 2014 ne propunem să dezvoltăm programele after-school la centrul nostru de zi, dar şi intervenţia noastră directă în zonele cele mai sărace din Satu Mare punând accent pe munca cu familiile care se confruntă cu grave probleme de excluziune socială pentru a educa şi responsabiliza părinţii să asigure un mediu propice pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, să se ocupe de educaţia lor şi să facă toate eforturile necesare pentru susţinerea integrării şcolare a acestora.

Suntem convinşi că cea ma bună cale pentru a evita repetarea modelului de viaţă în condiţii de extremă sărăcie este să investim în educaţia acestor copii.


Ne propunem să lucrăm şi mai mult decât până acum în zonele în care trăiesc grupurile vulnerabile şi să punem bazele unor programe integrate de consiliere pentru educaţie sexuală şi planning familial cu cele de educaţie parentală. Scopul nostru este să reducem decalajele care există în dezvoltarea copiilor în familiile sărace faţă de cea a altor copii din comunitate. Urmărim să creştem asumarea rolurilor parentale de către părinţi şi asigurarea unui mediu optim pentru dezvoltarea fizică, psihică, afectivă, intelectuală şi socială a copilului în familie pornind din perioada sarcinii.


În ceea ce priveşte susţinerea integrării profesionale a tinerilor, în 2014 sperăm să avem oportunitatea de a construi o seră de legume ca parte a programului nostru de terapie ocupaţională prin horticultură. Aici tinerii vor lucra zilnic, învăţând să respecte un program de muncă, să se conformeze regulilor şi să îndeplinească sarcini, dezvoltându-şi totodată abilităţi cheie pentru o viaţă independentă necesare pentru a face faţă ulterior cerinţelor de pe piaţa forţei de muncă. 

 
Ce este mecanismul "2%" si cum ne poti ajuta ?


2% inseamna in primul rand sa decizi asupra banilor pe care ii dai statului.


Conform prevederilor Codului Fiscal (Legea 571/2003) şi a Ordinului nr. 2371 din 12/12/2007, contribuabilii persoane fizice au posibilitatea să direcţioneze 2% din impozitul pe venit către o entitate nonprofit. 


Acesti bani nu reprezinta o sponsorizare, donatie sau contributie, ci ei sunt parte a bugetului de stat, adica exact 2% din impozitul pe care oricum il platesti statului in fiecare an.  Mecanismul "2%" permite oricarei persoane angajate sa dea o mana de ajutor fara ca acest lucru sa o coste ceva.


Acum ai posibilitatea să decizi la ce să fie folosită o parte a impozitului tau. Ia atitudine, redirectioneaza acesti bani catre Asociatia stea si devino partenerul nostru in lupta pentru combaterea saraciei si excluziunii sociale facand din Satu Mare un oras mai bun pentru noi toti !


Este foarte simplu ! Ai de completat un singur formular ! Obţine-l acum : telefon 0751909535 - Diana.

0 Comments