marți, 27 august 2013

Iesim din nou la curatenie

Iesim din nou la curatenie

        Miercuri, 28 august, intre orele 12.00-15.00, copiii si tinerii strazii, beneficiari ai Asociatiei STEA, alaturi de cei trei voluntari francezi ies din nou la curatenie.
       Locatia aleasa in aceasta saptamana este Drumul Careiului, mai precis zona de spatii verzi de o parte si de alta a trotuarului care face legatura intre Cartierul Micro 16 si Hypermarketul Real, partea dreapta. Zona a fost aleasa in urma sesizarilor primite de la satmareni dupa mediatizarea actiunilor anterioare de curatenie in comunitate ale Asociatiei STEA. Unul dintre acestia ne-a trimis urmatorul email: “Buna ziua, nu as vrea sa o luati ca o cerinta, insa v-as ruga ca atunci cand se poate, cand mai faceti ceva actiune de curatenie, sa mergeti va rog acolo cum ar veni, spre Real, deci de unde incepe trotuarul pentru pietoni, din dreptul Decolux, si pana ce duce aproape de Praktiker cum ar veni, in stanga si-n dreapta trotuarului pt pietoni, pe spatiul verde e plin de mizerie, flacoane, sticle, ambalaje, hartii, mai ales ca singurul cos e numai in capat unde se termina trotuarul, cred ca daca ati merge sa faceti curat si acolo, s-ar strange ceva saci. Deci cand se poate, desigur. Multumesc”.
          Aceasta actiune face parte din proiectul civic finantat de organizatia franceza La Voix de l’Enfant, evenimentul fiind realizat in parteneriat cu Primaria Satu Mare.
       Scopul acestei activități este de a crea în rândul participanților o atitudine de respect față de mediul înconjurător și față de bunurile comunității.

0 Comments