sâmbătă, 2 martie 2013

Prin dans spre un viitor mai bun



La iniţiativa lui Ionuţ, un tânăr instructor coregraf care s-a oferit să organizeze cursuri gratuite de dans pentru beneficiarii de la centrul de zi al Asociaţiei Stea, un grup de 6 tineri au oportunitatea de a-şi dezvolta nu doar talentul ci şi abilităţile de viaţă. 
În cadrul antrenamentelor care au loc de două ori pe săptămână, tinerii pregătesc împreună cu Ionuţ o coregrafie pe care intenţionează să o prezinte în comunitate prin intermediul unui spectacol. Această activitate este un excelent mijloc de stimulare a creşterii stimei de sine a acestor tineri, fiecare dintre ei având o poveste de viaţă marcată de numeroase dificultăţi ce i-au pus adesea în situaţii de discriminare fiind obişnuiţi să fie priviţi de către alţii ca persoane lipsite de valoare.
Tinerii sunt pasionaţi de dans şi repetă coregrafia aprope zilnic canalizându-şi energia în direcţia de a deveni din ce în ce mai buni. Astfel, ei însişi ajung să-şi descopere propriul potenţial şi acest lucru le stimulează motivaţia pentru schimbare manifestată printr-o creştere a responsabilităţii şi a dorinţei de incluziune socială.
Pe lângă abilitatea propriu-zisă de a dansa, în cadrul antrenamentelor tinerii îşi dezvoltă şi importante deprinderi de viaţă independentă precum : punctualitatea (Ionuţ le impune să fie punctuali), seriozitatea (daca nu reptetă suficient şi nu muncesc într-o manieră responsabilă coregraful nu va continua să lucreze cu ei) şi disciplina (în timpul dansului toţi sunt serioşi şi atenţi la ceea ce fac).

Îi mulţumim lui Ionuţ pentru această activitate de voluntariat care împreună cu celelalte activităţi educative desfăşurate la centrul de zi contribuie la creşterea oportunităţilor tinerilor pentru un viitor mai bun.

0 Comments