vineri, 28 decembrie 2012

"Crăciun în familie" pentru copiii şi tinerii străzii oferit de comunitatea din Livada Mică


Şi în acest an, pentru copiii şi tinerii străzii de la Asociaţia Stea, experienţa Crăciunului în familie a fost dăruită de către comunitatea din Livada Mică. 
Într-o minunată atmosferă de sărbătoare, cei 17 dintre copiii şi tinerii străzii care frecventează centrul de zi, împreună cu echipa educativă au fost primiţi cu multă căldură la Livada Mică să sărbătorească Naşterea Mântuitorului nostru.
Cu această ocazie, în data de 23 decembrie, căminul cultural din localitate a găzduit un superb spectacol având nu una, ci trei principale grupe de colindători. Este vorba de copiii şi tinerii din Livada Mică, un grup de copiii invitaţi din Sătmărel însoţiţi de preotul ortodox şi bineînţeles, copiii şi tinerii de la centrul de zi al Asociaţiei Stea. Cu toţii au arătat cât sunt de talentaţi şi s-au întrecut în a-i face pe spectatori să simtă bucuria acestei mari Sărbători. 
Copiii şi tinerii străzii au fost copleşiţi de deschiderea şi dragostea cu care au fost primiţi deopotrivă de către ceilalţi copii, cât şi de către adulţi. EI au avut ocazia să descopere obiceiurile de Crăciun care se păstrează atât de frumos la ţară şi au putut degusta prepararte culinare tradiţionale pregătite cu mare pricepere şi oferite cu generozitate de către familiile din Livada Mică. 
Experienţa a avut pentru noi o însemnătate deosebită fiind una dintre puţinele ocazii când aceşti copii şi tineri au putut să se simtă ca oricare altă persoană, uitând preţ de câteva ore de viaţa lor cotidiană unde sunt obişnuiţi să fie trataţi ca şi „gunoaie ale societăţii”.
Generozitatea comunităţii din Livada Mică s-a manifestat şi prin donaţiile făcute, cu ocazia acestui eveniment adunându-se suma de 475 lei care, potrivit dorinţei celorlalţi colindatori, a fost în totalitate donată către Asociaţia Stea. 
La aceasta se adaugă 65 de lei pe care participanţii la eveniment i-au donat în cadrul targului cu obiectele decorative de Crăciun confecţionate manual de către copiii şi tinerii la atelierele artizanale de la centrul de zi.  Acest sprijin financiar reprezintă asigurarea hranei pe care copiii şi tinerii o vor primi participând la activităţile desfăşurate la centrul de zi timp de o lună.
Mulţumim din suflet comunităţii ortodoxe din Livada Mică şi în mod deosebit preotului Olimpiu Blideran, organizatorul principal al acestui eveniment şi unul dintre cei mai prezenţi susţinători ai cauzei noastre care ne aminteşte întotdeauna ca nu suntem singuri, dându-ne încredere şi speranţă că vom putea trece peste toate greutăţile pentru a schimba viitorul copiilor şi tinerilor care nu au avut şansa de a se naşte într-o familie care să aibă grijă de ei şi să îi educe.

0 Comments