marți, 18 decembrie 2012

Copiii de la Mădăras au dat startul acţiunilor de solidaritate faţă de copiii şi tinerii străzii

Printre primele persoane care au răspuns pozitiv apelului la solidaritate lansat de Asociaţia Stea în cadrul campaniei "De Crăciun, fii mai bun !" se numără peste 200 de copii din Mădăras. Aceştia sunt preşcolari şi elevi care sub îndrumarea cadrelor didactice de la grădiniţa şi şcoala din localitate s-au implicat pentru a realiza o amplă acţiune de strângere de fonduri şi donaţii pentru copiii şi tinerii străzii de care se ocupă asociaţia noastră. 
Ei au realizat afişe pe care le-au postat în localitate informându-şi părinţii şi cunoscuţii despre această acţiune, iar timp de o săptămână s-au implicat în ateliere de confecţionare a unor obiecte decorative de sărbători care au fost puse în vânzare în cadrul acţiunii de strângere de fonduri sau au fost oferite donatorilor. 
Punctul culminant al acesti acţiuni a fost realizarea în această dimineaţă a unui moment artistic pe tema sărbătorilor de iarnă la care a fost prezent şi un grup de copii ai străzii care frecventează centrul de zi al Asociaţiei Stea. Aceştia au primit cu mare bucurie darurile pe care le-au pregătit cei peste 200 de preşcolari şi elevi din Mădăras împreună cu familiile lor, constând în pachete cu haine, jucării şi alimente. 
De asemenea, prin acţiunea de strângere de fonduri a fost colectată suma de 130 de lei din care se vor achiziţiona cele necesare pentru a completa masele festive organizate la centrul de zi în perioada sărbătorilor, cu precădere cea din data de 27 decembrie, cu ocazia spectacolului la care copiii şi tinerii străzii speră să aibă alături cât mai multe persoane din comunitate.
Mulţumim din suflet tuturor celor care s-au implicat în derularea acestei frumoase acţiuni la Mădăras: cadrelor didactice, copiilor şi  familiilor care au ales să ne spriine în misiunea de a aduce bucuria sărbătorilor şi în inimile celor care nu au avut norocul de a se naşte într-o familie care să le poată oferi dragostea şi sprijinul necesar pentru a se dezvolta în mod corespunzător. Împreună, putem fi noi cei care oferă acestor copii şi tineri cadrul educativ şi condiţiile necesare pentru a-şi construi un viitor mai bun.
Din fericire, această acţiune nu este singulară. Şi miercuri, 19 decembrie, se a anunţă tot o zi deosebită la centrul de zi, de la ora 13.30 fiind aşteptaţi să colinde elevi din clasele a VIII-a B şi a VI-a B de la liceul tehnologic "Anghel Saligny" din Turţ. Şi aceştia şi-au mobilizat familiile să vină în sprijinul copiilor şi tinerilor străzii pregătind diferite donaţii în cadrul campaniei noastre de solidaritate. Copiii de la Turţ vor face cunoştinţă cu copiii şi tinerii străzii având ocazia să petrecă câteva momente împreună, să descopere bucuria de a dărui şi împlinirea de a se implica în realizarea unei acţiuni menite să aducă o schimbare în direcţia ameliorării unei probleme sociale.

0 Comments