sâmbătă, 31 decembrie 2011

Mulţumim tuturor celor care fac posibilă continuarea acţiunii noastre în sprijinul copiilor şi tinerilor străzii

In prag de Anul Nou, echipa Asociaţiei Stea doreşte să mulţumească din suflet tuturor celor care au fost alături de noi în 2011 susţinându-ne în diverse moduri să aducem puţină bucurie în viaţa acelor copii şi tineri care nu au avut şansa de a se naşte într-o familiei care să-i educe şi să aibă grijă de ei.

Mulţumim în primul rând partenerilor noştri principali din cadrul proiectului StradAlterntiva, Asociaţia Popica Onlus din Italia şi Asociaţia Solidarite Enfance Roumanie din Franţa, susţinători vitali ai acţiunilor noastre având în vedere asigurarea a peste 89% din finanţarea noastră, punerea la dispoziţie a spaţiului în care ne desfăşurăm activitatea şi sprijinirea acţiunilor noastre prin implicarea de voluntari şi dezvoltarea reţelei noastre de parteneri internaţionali.

Mulţumim de asemenea celor care ni s-au mai alăturat :
- Asociaţiei Grenoble Isere Roumanie din Franţa, care pe lângă finanţarea lunară de 400 euro ce asigură un post şi o parte a cheltuielilor de susţinere a centrului de zi, ne aduc şi un important sprijin prin oportunităţile de dezvoltare a competenţelor profesionale a echipei prin schimb de experienţă cu profesionişti francezi şi crearea de legături cu diferiţi parteneri ce ne pot ajuta în continuarea îndeplinirii misiunii noastre.

- Consiliului local din Satu Mare, care prin intermediul Serviciului Public de Asistenţă Socială (SPAS) susţine partea de cheltuieli cu întreţinerea (gaz, apă, electricitate şi transport gunoi menajer) a clădirii în care funcţionează apartamentul social în care foşti tineri ai străzii învaţă să devină independenţi obţinând un loc de muncă şi dezvoltându-şi deprinderile de viaţă independentă. Dar rolul SPAS nu se opreşte aici, căci parteneriatul nostru cu această instituţie este un adevărat model de bună practică în ceea ce priveşte parteneriatul public-privat în domeniul serviciilor sociale. Pe lângă realizarea a numeroase acţiuni comune la nivel local şi internaţional prin implicarea în calitate de parteneri în cadrul a 2 proiecte europene, colaborarea noastră este cât se poate de strânsă şi în activitatea de zi cu zi, având în vedere realizarea în fiecare săptămână a activităţii de unitate mobilă de către asistentul social Stea împreună cu unul dintre profesioniştii de la Centrul Social de Urgenţă al SPAS.

- Organizaţiei La Voix De l’Enfant din Franţa care contribuie la finanţarea acţiunilor noastre în folosul copiilor şi tinerilor străzii prin intermediul asociaţiei Solidarite Enfance Roumanie.

- Domnului doctor Micul Nicolae Sorin, personalului Cabinetului Medical Individul nr.13 şi asociaţiei GIR 2003 Satu Mare, cel mai important sprijin al nostru în ceea ce priveşte serviciile medicale pentru copiii şi tinerii străzii şi serviciile de medicină de întreprindere pentru personalul asociaţiei, dar nu numai, şi partener al nostru în cadrul a diferite proiecte, care ne sprijină prin toate mijloacele posibile pentru a ne putea continua activitatea.

- Comunităţii din localitatea Livada Mică din judeţul Satu Mare şi în mod deosebit preotului ortodox Olimpiu Blideran care a mobilizat diferite tipuri de resurse pentru susţinerea acţiunilor noastre : alimente şi produse pentru copiii şi tinerii de la centrul de zi; voluntari din cadrul Ligii Tinerilor Ortodocşi din Livada Mică implicaţi în derularea de activităţi la centrul de zi; organizarea a diferite evenimente culturale şi desfăşurarea taberelor de vară la Livada Mică şi Livada cu ajutorul întregii comunităţi care a contribuit cu tot ce au putut pentru ca aceşti copii şi tineri să se simtă acceptaţi şi preţuiţi.

- Asociaţiei Croire Que Tout Est Possible din Franţa, care, cu toate că a fost nevoită la începutul anului 2011 să întrerupă finanţarea acţiunilor noastre din lipsă de resurse, a continuat să ne susţină prin trimiterea de voluntari care să ne ajute în munca de zi cu zi cu copiii şi tinerii străzii.

- Domnului Ioan Nistor, consilier judeţean, care de la investirea în această funcţie în martie 2011, îşi donează integral indemnizaţia de consilier pentru susţinerea activităţilor sociale ale Asociaţiei Stea şi în special pentru acoperirea unor cheltuieli cu medicamente, analize medicale şi vaccinuri pentru tratarea şi prevenirea răspândirii bolilor în rândul copiilor şi tinerilor străzii.

- Doamnei Mărioara şi domnului Vasile, angajaţi ai unui supermarket din Satu Mare, care finanţează în fiecare săptămână produsele alimentare pentru a asigura câte o masă hrănitoare pentru copii şi tinerii care frecventează centrul nostru de zi.

- Doamnei Ileana, patroană a restaurantului Green House din Satu Mare care ne sprijină cu mâncare pentru copiii şi tinerii de la centrul de zi şi din apartamentul social.

- Firmei S.C. Metal Prod Service S.R.L. din Satu Mare care ne-a sprijinit cu o sponsorizare în valoare de 1000 lei.

- Voluntarilor francezi din grupul PAS de la liceul Franklin din Paris şi a celorlalţi voluntari din cadrul asociaţiei Solidarite Enfance Roumanie care prin diferite acţiuni de strângere de fonduri au asigurat finanţarea şi au desfăşurat taberele din lunile aprilie şi iulie la care au participat peste 30 de copii şi tineri ai străzii.

- Tuturor celorlalţi voluntari care şi-au dedicat timpul liber pentru realizarea a diferite activităţi cu copii şi tinerii de la centrul de zi şi din locuinţa protejată, în mod deosebit, Andreei Durkovics din Satu Mare, lui Avital Benedek din Statele Unite şi grupului de voluntari italieni din cadrul asociaţiei Popica Onlus care ne-au fost de un enorm ajutor prin implementarea a diferite proiecte de animaţie pe timpul verii.

-  Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei prin intermediul căreia Asociaţia Stea este sprijinită timp de 1 an în derularea activităţilor educative cu copiii şi tinerii străzii de către un voluntar bine pregătit din Burkina Faso.

- Institutului Regional de Asistenţă Socială din Bretagne (IRTS-Bretagne) din Franţa în parteneriat cu care Asociaţia Stea este organizaţiei gazdă a unei stagiare educatoare specializată.

- Organizaţiilor şi persoanelor care au înfrumuseţat sărbătorile copiilor şi tinerilor străzii prin colindele lor şi cadourile oferite : Şcoala generală din Păuleşti; Asociaţia Judeţeană a Pensionarilor din Satu Mare; Organizaţiei studenţilor maghiari din Satu Mare (Szatmari Magyar Diakszovetseg) şi tinerii din cadrul unei biserici creştine.

- Persoanelor care au făcut donaţii către Asociaţia Stea cu ocazia expoziţiei noastre desfăşurate în cadrul Târgului de Crăciun, din a căror contribuţie s-au strâns 103 lei, sumă folosită pentru realizarea unei mese festive de sfârşit de an în cadrul centrului de zi cu mâncare gătită pentru copiii şi tinerii străzii.

- Persoanelor care au ales să direcţioneze 2% din impozitul lor pentru susţinerea acţiunilor Asociaţiei Stea.


De asemenea mulţumim finanţatorilor, respectiv colaboratorilor noştri din cadrul proiectelor încheiate în cursul anului 2011 :
- Proiectul "Atelier ocupaţional pentru sprijinirea integrării copiilor şi tinerilor străzii", finanţat de către Fundaţia Soros România în desfăşurarea căruia am fost sprijiniţi în mod deosebit de Asociaţia Culturală Aranykapu din Satu Mare şi de către Muzeul Judeţean din Satu Mare
- Proiectul de parteneriat Leonardo da Vinci nr. LLP-LdV/PAR/2009/RO/101, intitulat „La formation des professionnels travaillant avec les enfants des rues et dans la rue” (Formarea profesioniştilor care lucrează cu copiii străzii şi copiii în stradă), realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin programul "Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii" în derularea căruia am fost sprijiniţi de către partenerii internaţionali : Associació Catalana per la Infancia Maltractada ACIM, Spania; La Voix De l’Enfant, Franţa; Save the children Italia şi partenerii naţionali : Asociaţia Sprijinirea Integrării Sociale (ASIS); Organizaţia Umanitară Concordia; Fundaţia "Vis de copil"; Asociaţia Salvaţi Copiii Iaşi; Fundaţia de voluntari Somaschi; Serviciul Public de Asistenţă Socială din Satu Mare (SPAS); Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog din Satu Mare şi Serviciul de intervenţie în caz de abuz, neglijare, trafic, migraţie şi alte situaţii de urgenţă în domeniul asistenţei sociale din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare.

Mulţumim colegilor din cadrul Alianţei Sociale Satu Mare : Asociaţia Copii, Freres Europa, Freres România, Asociatia Handicapatilor Fizic, Langdon Down Transilvania, Asociatia Surzilor Satu Mare, Asociatia Nevazatorilor, Asociatia Sfanta Rita, Asociaţia Sfantul Benedict pentru Autişti, Filiala Satu Mare a Crucii Roşii, Fundaţia Hans Lindner, Fundaţia Romana a Căminelor de Tranzit Foyer, Fundaţia Romana pentru Copii, Comunitate si Familie, Organizaţia Caritas, Serviciul de Ajutor Maltez, Serviciul Public de Asistenta Sociala Satu Mare si Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Satu Mare, alături de care ne propunem să continuăm realizarea unor acţiuni de ameliorare a problemelor sociale prin dezvoltarea parteneriatului dintre diferiţii actori sociali si comunitatea locală.

Şi nu în ultimul rând mulţumim reprezentanţilor mass-mediei locale pentru sprijinul acordat pentru mediatizarea acţiunilor noastre şi tuturor celorlalte persoane, organizaţii şi instituţii care ne susţin prin orice alte mijloace, inclusiv printr-un gând bun şi o încurajare să putem schimba în bine vieţile cât mai multor copii şi tineri care au nevoie de noi. 

Niciun comentariu:

Mirela Molnar de la Asociația Stea a obținut premiul I pentru asistentul social al anului, categoria incluziune socială – economie socială

  Ateneul Român a găzduit luni seara Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială, ediția a VII-a, a cărei gazdă a fost Andreea Marin. ...