vineri, 23 decembrie 2011

Copii si tinerii strazii încântă sătmărenii cu podoabe artizanale de Crăciun

Şi anul acesta Asociaţia Stea are bucuria de a participa la Târgul de Crăciun organizat în centrul oraşului Satu Mare cu o serie de podoabe tradiţionale de Crăciun, rodul muncii din ultimele săptămâni a copiilor şi tinerilor străzii care frecventează centrul nostru de zi.
Toate produsele expuse sunt realizate manual, din materiale ecologice folosind tehnici meşteşugăreşti artizanale pe care copiii şi tinerii le-au învăţat de la formatorii de la Asociaţia Culturală Aranykapu din Satu Mare care ne-au sprijinit tot anul pentru realizarea atelierelor meşteşugăreşti de art terapie iniţiate în 2010 prin proiectul „Atelier ocupational pentru sprijinirea incluziunii copiilor şi tinerilor străzii” cofinanţat de Fundaţia Soros România.  
Sub îndrumarea psihologului nostru de la centrul de zi, Iulia Handrău, atelierele meşteşugăreşti au continuat şi după încheierea proiectului sus menţionat cu participarea a 47 de copii şi tineri. Din luna noiembrie tema de lucru a fost realizarea de obiecte decorative pentru Sărbătorile de iarnă.
Este vorba de ornamente pentru bradul de Crăciun realizate din :  
- lână (oameni de zăpadă),   
- paie (steluţe),  
- mărgele (globuri şi steluţe)
şi coroniţe din nuiele împodobite cu rămurele de brad şi diferite obiecte de decor.
Toate aceste obiecte sunt deosebite nu numai pentru că ne duc cu gândul la bradul de Crăciun tradiţional al bunicilor noştrii şi la magia sărbătorilor petrecute la ţară, dar şi prin faptul că sunt făcute cu multă migală şi pricepere de către aceşti copii şi tineri care sunt deosebit de mândi să poată să-şi arate talentul.
Participarea la Târgul de Crăciun este un eveniment deosebit de important pentru noi, având ocazia să demonstrăm că beneficiarii noştrii sunt la fel de valoroşi ca oricare altă persoană. Mai mult, aprecierea pe care suntem siguri că o vor primi de la vizitatorii târgului încântaţi de frumuseţea obiectelor expuse, va fi un mod excelent de creştere a stimei de sine a acestor copii şi tineri, care au nevoie de sprijin şi încurajări pentru a crede cu adevărat în posibilitatea de a-şi construi prin muncă un viitor mai bun. 


0 Comments