duminică, 16 noiembrie 2008

Autre Regard - O altă perspectivă , a copiilor străzii din Satu Mare

În perioada septembrie - octombrie 2008, Asociaţia Stea Satu Mare şi asociaţia Loulous Pics & Cie din Saint Etienne au desfăşurat un proiect de fotografie cu copiii şi tinerii străzii din Satu Mare intitulat "Autre Regard - O altă perspectivă ".
Scopul proiectului a fost acela de a oferi unui grup de 15 copii şi tineri ai străzii, beneficiari ai serviciilor Asociaţiei Stea, posibilitatea de a descoperi arta fotografiei şi de a se exprima învăţând să privească diferit lucrurile care îi înconjoară. Proiectul a avut o importantă latură educativă şi de sensibilizare pentru reducerea consumului de droguri. Activităţile care au fost deosebit de atractive au oferit cadrul propice pentru comunicare între copiii / tinerii străzii şi asistenţii sociali şi voluntarii implicaţi în proiect.
Pentru importantul sprijin pe care l-am primit în derularea proiectului dorim să mulţumim partenerilor noştri : Asociaţia Loulous Pics & Cie, Muzeul de Artă Satu Mare, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Satu Mare şi Asociaţia Freres Romania, precum şi tuturor voluntarilor implicaţi în proiect.

0 Comments