luni, 27 aprilie 2020

Sprijin pentru familii vulnerabile în vederea reducerii impactului socio-economic al pandemiei Covid-19

Ca răspuns la numeroasele solicitări de ajutor primite din partea familiilor care trăiesc în zona marginalizată din cartierul Sătmărel, Asociația Stea, cu sprijin financiar din partea partenerilor săi francezi și sprijin uman și logistic din partea Direcției de Asistență Socială Satu Mare a organizat azi o amplă acțiune de distribuire de pachete de urgență. 

Pe fondul reducerii drastice a oportunităților de muncă în perioada stării de urgență, familiile vulnerabile din Sătmărel se confruntă cu dificultăți sporite. O mobilizare exemplară a unor donatori privați prin intermediul asociațiilor Solidarité Enfance Roumanie, Grenoble Isère Roumanie și Aide et Action a făcut posibilită constituirea unui fond de urgență pentru a combate efectele socio-economice ale pandemiei Covid-19. 

Astfel, un număr total de 105 pachete au fost împărțite azi pentru familiile celor peste 380 de persoane marginalizate din cartierul Sătmărel. Pachetele conținând produse alimentare de bază, produse de igienă dar și dulciuri și rechizite pentru copiii înscriși în programele socio-educative ale Asociației Stea, au adus un pic de alinare familiilor împovărate de grija subzistenței de zi cu zi, atenția noastră îndreptându-se în mod deosebit asupra nevoilor copiilor care sunt și de această dată cei mai vulnerabili. 



Mulțumim din suflet partenerilor noștri francezi, donatorilor, partenerilor locali care ne-au sprijinit cu personal propriu și logistică, echipei Stea și voluntarilor care au făcut posibilă realizarea acțiunii de azi !

0 Comments