joi, 28 iunie 2018

Am dat startul Atelierelor de dezvoltare personală pentru tineri




Începând de azi, tinerii sătmăreni au ocazia să participe la un amplu program de voluntariat pe durata vacanței de vară constând dintr-o etapă de formare (4 ateliere de educație non-formală) și o etapă de implicare în activități cu copiii la centrul de zi al Asociaţiei Stea.
Cei 25 de tineri participanţi, la primul atelier de educaţie nonformală care a avut ca temă COMUNICAREA, au dat dovadă de implicare, entuziasm, bună-dispoziţie şi interes în asimilarea de informaţii noi. Atelierul de formare a fost cu atât mai interesant cu cât tinerii sătmăreni au avut ocazia de a interacționa cu voluntarii străini veniți din diferite colțuri ale lumii (Tailanda, China, Turcia și Franța) ca să se implice în activitățile de sprijin realizate de Asociația Stea pentru copiii aflați în dificultate.
Programul de formare va continua în săptămânile următoare permițându-le tinerilor să-și dezvolte prin metode de educație nonformală competențe importante pentru viitorul lor precum: lucru în echipă, negocierea şi rezolvarea conflictelor.
Pe parcursul verii, tinerii formaţi la curs se vor implica în desfăşurarea de activităţi de mentorat în cadrul programului de voluntariat al Asociaţiei Stea. În acest fel, vor redirecţiona cunoştinţele asimilate înspre sprijinirea copiilor cu oportunităţi reduse. Programul de mentorat presupune ca un voluntar să devină mentor pentru 2 copii aflaţi în dificultate pe o perioadă de minim 3 luni (minim 20 ore de mentorat/voluntar). Mentorii vor sprijini copiii în realizarea de activităţi nonformale în cadrul centrului de zi al Asociaţiei Stea și în comunitatea locală şi vor avea ocazia să iniţieze acţiuni proprii care să contribuie la incluziunea socială a copiilor cu oportunităţi reduse.

Atelierele de dezvoltare personală sunt organizate de Asociația Stea în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare în cadrul proiectului „Inspiraţie-Atitudine-Determinare” susținut de către Primăria Municipiului Satu Mare prin Centrul Cultural G.M. Zamfirescu.
 
Detalii suplimentare pot fi obținute la Asociația Stea, persoană de contact Cristina Bala, director, telefon: 0743174169 sau la Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare, persoană de contact Camelia Tarba, coordonator centru, telefon: 0261710900.

0 Comments