miercuri, 21 februarie 2018

Azi am învățat să salvăm vieți !


Cele două grupe de copii de la Stea implicate în proiectul ce-i sprijină să-și construiască un viitor parcurs profesional, au avut parte azi de o nouă activitate captivantă. Școala Postliceală „Vasile Goldiș” Arad, filiala Satu Mare, i-a primit în vizită pentru a descoperii meseria de asistent medical. Sub îndrumarea Adinei Vezentan, elevă în anul 3 la specializarea de asistenți medicali generaliști, copii au participat la o sesiune practică de instruire pe tema tehnicilor de prim ajutor. De mare impact asupra copiilor a fost mai ales descoperirea cabinetului de exerciții practice al școlii, dotat cu echipamente moderne și manechine performante unde a avut loc activitatea de azi. Adina le-a explicat copiilor ce înseamnă primul ajutor și care sunt principalii pași de urmat în cazul a diferite tipuri de urgențe. A urmat apoi prezentarea a două dintre cele mai importante tehnici de salvare a vieții în situații grave: ventilația artificială și masajul cardiac.
Fiecare copil a avut ocazia, pentru prima dată în viață, să exerseze pe manechine specializate manevrele de resuscitare cardio-pulmonară. Alte teme abordate în cadrul acestei activități au fost: primul ajutor la copii, hemoragii, fracturi, accidente, arsuri, intoxicații și înec, dar și măsurile de prevenție. Alte informații transmise copiilor au fost legate de oportunitățile de formare existente pentru a deveni asistenți medicali. 
Școala Postliceală „Vasile Goldiș” Arad, filiala Satu Mare, are în prezent 300 de elevi la disciplinele de asistent medical generalist, asistent medical de farmacie și asistent medical pentru ocrotirea persoanelor vârstnice. Prin practica realizată în laboratoarele școlii dar și la spitale și farmaciile din județ, elevii dobândesc abilități practice solide, astfel încât un procent foarte ridicat dintre absolvenții ajung să profeseze imediat după terminarea școlii. Mulțumim doamnei director prof. Bot Elena și Adinei Vezentan pentru primirea călduroasă și activitatea interesantă organizată pentru copiii de la Stea.

0 Comments