joi, 7 septembrie 2017

Prima întâlnire de pregătire a festivalului voluntariatului a adunat 12 OnG-uri și instituții publice

Asociația Stea a găzduit ieri, 6 august, o primă întâlnire comună între partenerii din cadrul proiectului « Voluntariat – resursă pentru comunitate 2017”. Scopul acestei întâlniri a fost pregătirea celei de-a doua ediții a Festivalului voluntariatului, eveniment care va avea loc in Parcul Central din Satu Mare, în data de 4 octombrie.
La întâlnire au fost prezenți reprezentanți ai Asociației Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare, Crucea Roșie, Direcției Județeane pentru Protecția Copilului Satu Mare, Asociației Noe Partium, Agenției pentru Protecția Mediului Satu Mare, Fundației FARA Foyer, Serviciului Public de Asistență Socială Satu Mare, Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Satu Mare, Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare și reprezentanți ai Asociației STEA.
După o prezentare generală a proiectului, cei prezenți au oferit idei de acțiuni care să atragă tinerii înspre festival, s-a discutat despre programul artistic, premii etc.
Până în prezent, și-au manifestat interesul de a participa la festival peste 15 instituții publice și ONG-uri sătmărene, iar invitația rămâne deschisă oricărei organizație sau instituție care caută voluntari.
Proiectul este finanțat de către Direcția de Sport și Tineret Satu Mare și are ca scop creșterea gradului de implicare activă a tinerilor din județul Satu Mare în viața comunității, prin promovarea educației non-formale și voluntariat activ.



0 Comments