miercuri, 23 noiembrie 2016

Când munca noastră colorează destinele unor îngeri


 ... sau despre cum poți să ne ajuți să ne continuăm misiunea

Înainte
Acum
Când unitatea mobilă a Asociației Stea a găsit familia, aceasta își ducea traiul de pe o zi pe alta într-o baracă pe malul Someșului. Condițiile în care trăiau nu se pot descrie în cuvinte, iar cei 5 copilași ai familiei au îndurat timp de câțiva ani frig, foame și mizerie. Dormeau și se jucau alături de rozătoare, într-un loc care ar fi putut fi comparat cu un adevărat iad pe pământ. Șanse multe nu aveau la a spera că într-o zi viața lor ar putea fi diferită. Asta pentru că, așa cum spune Raluca, una dintre fetițe, visele sunt pentru cei bogați. Ei nu aveau nici măcar curajul să viseze...
Munca cu familia lor a durat mai bine de 6 ani. Ani în care echipa Asociației Stea a luptat să scoată familia din mediul în care supravietuia. Să înscrie copiii la grădiniță și la școală. Să consilieze părinții atunci când problemele îi depășeau sau când ceilalți din jur le spuneau că nu există scăpare din mediul în care trăiesc, că nu există schimbare în bine sau că ei nu sunt capabili de mai mult.
Înainte
Acum
Astăzi, după ani și ani, ne uităm înapoi și suntem mândri că destinul lor nu mai e în alb și negru, că acești copii pot în sfârșit să viseze, că educația micuților este una dintre prioritățile părinților, că locul de muncă al tatălui este unul stabil, că locuința socială primită este una decentă, că hainele lor sunt curate și părul este pieptănat, că zâmbesc și se bucură de tot ceea ce le oferă viața.
Ca să ne continuăm misiunea, avem nevoie însă de ajutor. Și TU o poți face: direcționează 2% ; acordă-ne o sponsorizare ; susține-ne printr-o donație !
Alege să colorezi destine, sprijinind munca noastră !


0 Comments