luni, 12 septembrie 2016

Tinerii de la Active YOUth for Europe, in ajutorul Asociatiei STEA


         Un grup format din 30 de tineri, provenind din Bulgaria, Croatia, Cehia, Letonia si Romania, au organizat sambata o actiune menita sa ajute Asociatia Stea atat pe partea promovarii voluntariatului cat si in informarea satmarenilor cu privire la posibilitatea de a cumpara de la serele asociatiei legume 100% naturale.
         Ideea actiunii, care s-a desfasurat in pasajul Corneliu Coposu, le-a venit tinerilor dupa ce acestia au vizitat pentru prima data Centrul de zi al Asociatiei Stea la inceputul saptamanii trecute.
         Vizita lor a facut parte din proiectul realizat de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara judetul Satu Mare, proiect intitulat "Active YOUth for Europe " și este un schimb de experienta la care participa tineri cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani, din cinci tari.
        Impresionati de activitatea beneficiarilor la Gradina Stea, precum si de activitatile cu copiii din comunitatile sarace, acesti tineri s-au gandit sa dea o mana de ajutor. Astfel, timp de cateva ore, acestia au distribuit pliante si, in acelasi timp, au oferit trecatorilor cate o rosie pentru degustare.
        Toate cele 50 de kilograme de rosii oferite satmarenilor au fost achitate de catre tineri, din banii adunati de ei insisi.
Multumim ADI judetul Satu Mare si tututror celor implicati in aceasta actiune frumoasa.

Grădina Stea este un proiect sponsorizat de Fundația PACT, cu sustinerea financiara a OMV Petrom, in cadrul programului de finantare ”Idei din Țara lui Andrei”.



0 Comments