vineri, 29 iulie 2016

Coșul de legume agroecologice este disponibil pentru sătmăreni

Asociația Stea anunță lansarea activității de economie socială ce aduce în casele sătmărenilor legumele de calitate produse cu multă dăruire în cadrul Grădinii STEA. Cu această ocazie, persoanele interesate să descopere detalii despre această activitate sunt așteptate la un eveniment festiv de pornire a vânzărilor organizat în data de 1 august 2016, de la ora 11.00 la grădina de pe strada Curtuiuș din Satu Mare.

Grădina Stea este o activitate de economie socială care are ca obiectiv să furnizeze legume gustoase și sănătoase clienților din Satu Mare, contribuind simultan la incluziunea socială a 7 tineri din medii defavorizate. Aceștia beneficiază de un program de terapie prin horticultură care contribuie la dezvoltarea abilităților lor de viață, îi reponsabilizează și îi pregătește pentru integrarea prin muncă și le oferă o oportunitate esențială de a-și pune în valoare capacitățile ducând la creșterea stimei lor de sine.
Tinerii cultivă legume și plante aromatice pe un teren de 1437 mp situat în Satu Mare pus la dispoziție gratuită Asociației Stea de către Consiliul Local Satu Mare prin intermediul Serviciului Public de Asistență Socială Satu Mare, activitatea de terapie prin horticultură fiind realizată în parteneriat. Cultivarea se face folosind tehnici de agroecologie învățate de la parteneri din Franța, fără folosirea de insecticide sau pesticide nepermise in agricultura ecologică.


Din Grădina STEA se comercializează o gamă variată de legume și plante aromatice sub forma unor coșuri de legume ce cuprind minim 4 tipuri de produse de sezon și cântăresc între 5 și 8 kg. Componența cosurilor va varia săptămânal în funcție de cantitatea legumelor proaspete, coapte pe plantă, respectiv cererea pieței. În funcție de cantitatea de producție obținută, pe lângă coșuri, clienții vor avea posibilitatea să comande legume și plante aromatice cu amănuntul. Informații privind oferta de coșuri și legume vor fi disponibile pe site-ul www.gradinastea.ro, pe facebook: https://www.facebook.com/gradinastea/ și la telefon: 0743174169, unde se vor prelua comenzi. Pe raza municipiului Satu Mare, produsele comandate vor fi livrate direct la domiciliul, la birou sau la o altă adresă indicată de clienți. Livrările se vor face de două ori pe săptămână în zilele de marți și vineri în intervalul orar 14.00 – 18.00. Cu diferite ocazii, sătmărenii interesați vor putea să vină să își culeagă legumele și direct de pe plantă oferind o bună oportunitatea familiilor cu copii să descopere lumea grădinarilor.

„Am pus mult suflet în munca noastră la Grădina STEA care oferă acestor tineri deosebiți cu care lucrăm zi de zi oportunitatea de a realiza lucruri frumoase și de a întrezări un viitor ma bun. Sunt foarte mândră de ei și de progresele pe care le fac. Pentru ca aici și-au regăsit speranța și se simt bine, ei sunt foarte harnici, iar plantele sunt îngrijite cu multă atenție, doar prin procedee naturale. Astfel, recolta noastră oferă cu adevărat un răspuns pentru toți cei interesați de o nutriție sănătoasă, iar prin cumpărarea produselor noastre, sătmărenii pot asigura continuitatea și dezvoltarea acestei activități de economie socială, atât de importantă pentru tinerii care fără o susținere adecvată sunt condamnați să trăiască la marginea societății”, a declarat Mirela Molnar, asistentul social responsabil de programul de terapie prin horticultură.

Aceste activități sunt realizate în cadrul proiectului „Grădina STEA”, sponsorizat de Fundația PACT cu suținerea financiară a OMV Petrom în cadrul programului de finanțare „Idei din Țara lui Andrei”.

Despre Asociaţia Stea
Asociaţia Stea este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui şi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil şi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. Asociaţia Stea luptă împotriva cerşetoriei şi a exploatării copiilor şi tinerilor susţinându-i să devină independenţi prin educaţie şi obţinerea unui loc de muncă.

Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziţie la telefon 0743174169, persoana de contact: Cristina Bala, coordonator implementare proiect sau va rugăm să accesați : http://itla.taraluiandrei.ro/ideidin-tla , www.fundatiapact.ro și www.asociatiasteasm.ro

0 Comments