luni, 18 aprilie 2016

Seminar de promovare a economiei sociale și dezvoltare de parteneriate



Asociația Stea anunță organizarea în parteneriat cu Serviciul Public de Asistență Socială Satu Mare și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare a unui Seminar de Promovare a Economiei Sociale și Dezvoltarea de Parteneriate care va avea loc Marți, 19 Aprilie 2016, în sala de conferințe a Hotelului Astoria (Str. M. Kogalniceanu nr. 1, Satu Mare), începând cu ora 11:00.

Principalul obiectiv al acestui eveniment este promovarea economiei sociale ca răspuns eficient la problematica sprijinirii incluziunii profesionale a persoanelor din grupuri vulnerabile prin crearea de locuri de muncă inovatoare și flexibile adaptate nevoilor acestora și facilitarea dezvoltării de parteneriate între factorii interesați din acest domeniu.

În cadrul evenimentului, Asociația Stea va prezenta rezultatele obținute în perioada 2014 – 2016 prin proiectul „Start pentru integrare socială prin muncă”, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România ce a asigurat creșterea adaptabilității pe piața muncii a 47 de persoane fără adăpost din Satu Mare. Elementul central al proiectului îl reprezintă un program de terapie prin horticultură care a permis beneficiarilor să treacă printr-o experienţă similară muncii în condiţii protejate dezvoltându-și abilități și mecanisme de adaptare cerințelor specifice. În cadrul proiectului, Asociația Stea a înființat două grădini dotate cu solarii, în care tinerii au învăţat să cultive legume, plante aromatice şi flori respectând principiile agroecologiei. Pe baza experienței acumulate în cadrul proiectului, Asociația Stea pregătește începând cu vara anului 2016, inițierea unei activități de economie socială care să permită comercializarea produselor cultivate în grădinile Stea, iar pe termen lung scopul urmărit este de acela de a crea locuri de muncă pentru susținerea activă a incluziuni sociale prin muncă a persoane vulnerabile.
La eveniment și-au anunțat prezenta reprezentanți din țară ai unor organizații care vor prezenta modele de bune practici în ceea ce privește întreprinderile sociale funcționale în România. Evenimentul promovează stabilirea unui dialog cu autoritățile locale, reprezentanții mediului de afaceri şi ai altor organizaţii şi instituţii în vederea identificării posibilităţilor de creare și dezvoltare pe termen lung a activităților de economie socială.

„Avem planuri ambițioase de viitor pentru ca prin acțiune și colaborare la multiple niveluri să susținem persoanele vulnerabile de azi să devină cetățenii integrați de mâine care contribuie la bunul mers al societății. Munca noastră reprezintă o investiție în oameni și în comunitatea locală pentru un viitor mai bun al tuturor membrilor acesteia. Sperăm să reușim în continuare să atragem sprijinul unor persoane resursă din comunitate pentru a ne ghida în lansarea și dezvoltarea activităților de economie socială”, a declarat Cristina Bala, manager al proiectului și director al Asociației Stea.

Acest eveniment este realizat în cadrul proiectului „Start pentru incluziune socială prin muncă” care este realizat de către Asociaţia Stea în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare în perioada 1 aprilie 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro).

Despre Asociaţia STEA
Asociaţia STEA este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui şi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil şi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. Asociaţia Stea luptă împotriva cerşetoriei şi a exploatării copiilor şi tinerilor susţinându-i să devină independenţi prin educaţie şi obţinerea unui loc de muncă.

Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziţie la telefon 0361-884330, persoana de contact:  Cristina-Maria Bala, manager proiect, e-mail: asociatiastea@gmail.com sau vă rugăm să vizitaţi:  www.asociatiasteasm.ro

0 Comments