marți, 10 martie 2015

Curs de fundraising pentru angajații și voluntarii Asociației Stea



În perioada 2 – 6 martie 2015, Asociația Stea a beneficiat de o importantă oportunitate de dezvoltare organizațională prin desfășurarea unui curs în domeniul atragerii de fonduri pentru 14 angajați și voluntari ai asociației, la Tășnad, județul Satu Mare. Programul intensiv de cinci zile de formare a fost realizat de către Roxana Sofică, trainer experimentat în domeniul fundraising-ului pentru ONG-uri în cadrul Asociației pentru Relații Comunitare din Cluj.

În cadrul acestui curs participanții si-au dezvoltat competenţele pentru a atrage resursele necesare creșterii suntenabilitării organizației și evoluției coerente în direcția misiunii acesteia. Pornind de la o diagnoză a fundraising-ului în organizație, cursanții au descoperit noi oportunități în ceea ce privește atragerea de fonduri din comunitate și din surse externe și au construit un plan de acțiune în acord cu obiectivele strategice ale organizaţiei.

Cele mai importante tematici abordate în cadrul acestui curs au fost: surse de finanţare, tehnici şi instrumente de fundraising, planificarea activităţii de fundraising, marketing social, campanii de strângere de fonduri, dezvoltarea unui plan de afaceri cu miză socială, surse de finanţare a unei întreprinderi sociale, managementul dezvoltării afacerii, motivaţiile donatorilor individuali şi ale companiilor, metode şi tehnici de fundraising şi instrumente de atragere de fonduri de la donatori individuali şi companii, strategii de fundraising, realizarea planului de fundraising. „De succesul atragerii de resurse depinde puterea noastră de a lupta pentru o lume mai bună și de a schimba destine. A ști să cultivăm relația cu cei care ne împărtășesc valorile și cred în cauza asociației noastre este deosebit de important pentru a ne putea continua misiunea. Acest curs a oferit echipei noastre o oportunitate mult dorită de dezvoltare de competențe prin care să putem crește sustenabilitatea organizației noastre și impactul în comunitate”, a declarat Cristina Bala, managerul proiectului și director al Asociației Stea.

Acest curs este organizat în cadrul proiectului Parteneriat intersectorial-baza servicilor de calitate. Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul programului Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro), fiind parte a componentei de dezvoltare organizațională. Bugetul proiectului este de 211.326,61 Euro, din care 186.160,36 Eurofinanţare nerambursabilă şi 25.166,25 Euro contribuţia Asociaţiei Stea şi a partenerilor săi. Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziţie la telefon 0361-884330, persoana de contact: Leontina Volosciuc, asistent manager, sau va rugăm să accesați : www.asociatiasteasm.ro Despre Asociaţia Stea Asociaţia Stea este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui şi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil şi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. Asociaţia Stea luptă împotriva cerşetoriei şi a exploatării copiilor şi tinerilor susţinându-i să devină independenţi prin educaţie şi obţinerea unui loc de muncă.









0 Comments