vineri, 4 aprilie 2014

Prima acţiune a Caravanei EDUCALTERNATIVA a implicat peste 50 de copii din medii defavorizate


Satu Mare, 04 aprilie 2014


Prima ieşire a Caravanei EDUCALTERNATIVA a fost un succes. Joi, 3 aprilie 2014, aceasta a popositpe strada Vulturului, în zona Stadionului Unio din Satu Mare. Peste 50 de copii, cu vârste cuprinse între 1 ani şi 16 ani, au participat cu mult entuziasm la activităţile pregatite de către echipa Stea împreună cu voluntarii Asociaţiei: jocuri de cunoştere, ateliere de creaţie – desen, origami - , activitati sportive, după care au beneficiat de câte un sandwish. 
Această acţiune face parte din proiectul “Educaţie pentru viitor”, finanţat de către Fundatia Orange in parteneriat cu Grenoble Isere Roumanie, Solidarite Enfance Roumanie, Popica Onlus şi Consiliul local prin Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare.

Activitatea caravanei, combinată cu servicii sociale şi programe educative complexe desfăşurate în cadrul centrului de zi al Asociaţiei Stea contribuie la dezvoltarea de cunoştinţe şi abilităţi, reducând astfel decalajele educaţionale generate de lipsa stimulării în mediul familial şi de neasumarea adecvată a rolurilor parentale, care există între copiii şi tinerii aflaţi în dificultate şi ceilalţi copii şi tineri din comunitate. De asemenea, activităţile proiectului se axează pe influenţarea pozitivă a atitudinii părinţilor faţă de viitor reducând lipsa de perspective specifică mediului defavorizat în care trăiesc, dezvoltându-le cunoştinţele şi abilităţile şi determinându-i să susţină educaţia copiilor lor şi să facă paşi importanţi spre incluziunea socială.

In realizarea acestei activităţi un rol cheie l-au avut voluntarii care au ales să-şi dedice o partea a timpului lor liber pentru a sprijini copii din medii sociale defavorizate în accesul la educaţie. Printre aceştia se numără, Andrei Henciu, angajat Orange România şi totodată coordonatorul acestui proiect, un grup de 12 liceeni din cadrul Colegiului Economic “Gheorghe Dragoş” din Satu Mare si un voluntar de la Colegiul “Doamna Stanca” . Acestora le mulţumim pentru implicare şi sperăm ca exemplul lor să fie urmat de cât mai mulţi sătmăreni de toate vârstele.
Persoanele doritoare să sprijine aceste acţiuni pot contacta echipa Asociaţiei Stea la e-mail : asociatiastea@gmail.com, telefon: 0361884330 sau 0747232619 sau personal la centrul de zi din Satu Mare, Bulevardul Octavian Goga nr.14 in zilele lucrătoare de la ora 9.00 la 17.00.



Despre Asociaţia STEA

Asociaţia STEA este o organizavie neguvernamentală înfiinţată în anul 2004 a carei misiune este aceea de a contribui şi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecarui copil şi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. Asociatia Stea luptă împotriva cerşetoriei şi a exploatării copiilor şi tinerilor susţinându-i să devină independenţi prin educaţie şi obţinerea unui loc de muncă.

Despre Fundaţia Orange
Fundaţia Orange România este o organizaţie non-guvernamentală care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Fundaţia Orange desfăşoară proiecte de educaţie, cultură, sănătate şi integrare socială în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi de auz şi/sau de vedere, ajutându-le să comunice şi să relaționeze, pentru a se integra în societate şi pentru a trăi mai bine. Pentru mai multe informaţii vă rugăm vizitaţi http://www.fundatiaorange.ro/

Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziţie la telefon 0361-884330, persoana de contact: Cristina-Maria Bala, director, e-mail: asociatiastea@gmail.com sau vă rugăm să vizitaţi: www.asociatiasteasm.ro 

0 Comments