joi, 13 martie 2014

Piesa de teatru pentru combaterea discriminarii

Ieri a avut loc la Carei o nouă activitate comună a copiilor şi tinerilor de la Asociaţia Stea cu beneficiarii Fundaţiei DOWN din Carei în cadrul proiectului „Pod Cultural Transfrontalier Pentru Incluziune Sociala” - HUSKROUA/1101/082, finantat de Uniunea Europeana prin Programul CBC ENPI 2007-2013 Ungaria-Slovacia-România-Ucraina.


În perioada februarie – mai 2014, grupul compus din 10 copii şi tineri ai străzii şi 10 tineri cu dizabilităţi din cadrul celor două organizaţii se întâlnesc de două ori pe lună pentru a construi o piesă comună de teatru având ca scop promovarea incluziunii sociale şi combaterea discriminării copiilor şi tinerilor aflaţi în dificultate şi a celor cu dizabilităţi. Spectacolul copiilor şi tinerilor urmează să fie prezentat în cadrul unui festival internaţional ce ce va fi organizat la Satu Mare în vara 2014 cu participarea unor grupuri de copii şi tineri din Ungaria şi Ucraina.


Aceste activităţi comune reprezintă pentru beneficiarii celor două organizaţii oportunităţi excelente de dezvoltare a abilităţilor de viaţă, oferindu-le ocazia să pună în aplicare ceea ce au învăţat în cadrul atelierelor educative şi să-şi dezvolte simţul responsabilităţii şi autocontrolul. Totodată, prin spectacolul pe care îl construiesc şi îl vor prezenta împreună, copiii şi tinerii învaţă despre rolul pe care şi ei îl au în societate şi contribuie la dezvoltarea comunităţilor din care fac parte.

0 Comments