miercuri, 5 martie 2014

Expozitia de martisoare si-a atins scopul nobil

“Primavara” a venit in sufletele unor copii sarmani 
       


             Evenimentul caritabil organizat la sfarsitul saptamanii trecute de catre Primaria Satu Mare in parteneriat cu Asociatia STEA, Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu” si Inspectoratul Scolar Judetean Satu Mare, intitulat sugestiv “Un martisor din inima noastra, o primavara din sufletul tau”, si-a atins scopul nobil, aducand “primavara” in sufletele unor oameni care traiesc la limita saraciei. Expozitia de martisoare a adunat in total 1383,83 de lei.
           Ieri, 05.03.2014, primarul Dorel Coica a oferit personal darurile familiei Erdei care traieste intr-o baraca langa dig. Bucuria de pe chipurile celor 5 copii, cu varste cuprinse intre 1 si 11 ani, nu poate fi exprimata in cuvinte. Fiecare dintre ei a primit jucarii, cate un training iar cei mici si cate o pereche de pantofiori. De asemenea, au fost achizitionate alimente (carne, faina, ulei, orez, fasole, macaroane, legume si fructe, dulciuri), produse de igiena, detergent si lenjerii de pat.
           Situatia acestei familii, beneficare a serviciilor oferite de Asociatia STEA, este una grea. Cu toate acestea, cei doi copii mai mari continua sa mearga la scoala, cel de 4 ani merge la gradinita iar de cei mici are grija mama lor. Tatal este angajat la o firma de salubrizare, insa pe perioada iernii a fost trecut in somaj, urmand ca din aprilie sa reinceapa serviciul.
Asociatia Stea asigura membrilor familiei o masa rece pe zi, posibilitatea de a face dus si cumpara medicamente pentru copii in caz de nevoie. 


0 Comments