vineri, 1 noiembrie 2013

Copii si tineri ai strazii, actori in propria lor piesa de teatru

         
Joi dupa-masa, copiii si tinerii Asociatiei STEA au oferit un spectacol de teatru emotionant. Dupa indelungi repetitii, sub indrumarea actritei Adriana Vaida de la Teatrul de Nord, prestatia beneficiarilor Stea a adus lacrimi pe chipurile spectatorilor.
Piesa de teatru, scrisa de catre echipa Stea impreuna cu beneficiarii sai, a fost jucata chiar de acesti copii si tineri care s-au nascut, au crescut sau pur si simplu au ajuns in strada din cauza unor evenimente nefavorabile. Piesa, intitulata sugestiv
“Viata in strada” prezinta experienta de viata, emotiile si dorintele lor.
“Locatia a fost aleasa tocmai intr-o cladire parasita deoarece acolo se pot regasi cel mai bine, este mediul lor. Totodata, centrala termica dezafectata in care a fost jucata piesa, cea din Micro 15, a fost aleasa deoarece acolo vom face un centru de zi, Sfanta Tatiana, pentru care exista deja proiect, asteptam doar dupa aprobari ca sa putem sa demaram ceea ce ne-am propus”, a afirmat Olimpia Silaghi, reprezentanta Asociatiei “Sfantul Acoperamant al Maicii Domnului”, partener al Asociatiei STEA la acest eveniment.

           Spectacolul face parte din proiectul de promovare a valorilor civice in comunitatile din Satu Mare si Madaras, finantat de organizatiile franceze La Voix de l’Enfant si Solidarite Enfance Roumanie, implementat de Asociatia STEA in parteneriat cu Primaria Ardud si Primaria Satu Mare.

0 Comments