vineri, 4 octombrie 2013

Comunicat de presă - Lansare proiect " „Pod Cultural Transfrontalier Pentru Incluziune Sociala” - HUSKROUA/1101/082

30.09.2013

ANUNT DE PRESA – LANSARE PROIECT


Centrul de Resurse CREST în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Educatie, Dezvoltare Durabila si Incluziune Sociala (CREDDIS), Asociatia Stea si Fundatia Down Carei (România), Asociatia ÉFOÉSZ din Judetul Szabolcs-Szatmár-Bereg (Ungaria) si Organizatia Civila pentru Dezvoltarea Turismului Rural si Agroturism “In the Transcarpathian Valleys and Mountains” (Ucraina) implementeaza proiectul cu titlul „Pod Cultural Transfrontalier Pentru Incluziune Sociala” - HUSKROUA/1101/082 în perioada 01.08.2013 – 31.07.2014.


Proiectul este finantat de Uniunea Europeana prin Programul CBC ENPI 2007-2013 Ungaria-Slovacia-România-Ucraina. Valoarea totala a proiectului este de 108.522 Euro din care valoarea eligibila a finantarii nerambursabile ENPI este de 97.626,39 Euro, valoarea eligibila a finantarii acordata din bugetele nationate este de 4.656,87 Euro, contributia eligibila a beneficiarilor este de 6238,73 Euro.
Proiectul are ca scop promovarea culturii traditionale transfrontaliere ca un mijloc pentru incluziunea sociala a copiilor si tinerilor defavorizati din România, Ungaria si Ucraina.
Grupul tinta al proiectului este format din 14 experti / voluntari, 50 de copii si tineri defavorizati / cu nevoi speciale, 20 de voluntari si 2000 de copii, tineri si adulti din comunitatile locale.
Activitatile principale: Proiectul promoveaza întelegerea interculturala si incluziunea sociala prin evenimente culturale si initiative outreach, prin implementarea urmatoarelor activitati:
- cursuri de formare;
- schimburi de experiente transfrontaliere pentru profesionisti si voluntari;
- programe de dezvoltare personala pentru copii defavorizati / cu nevoi speciale;
- vizite culturale transfrontaliere;
- tabara internationala;
- pentru a ajunge la comunitati se vor organiza turnee artistice si un Festival de Promovare al
Patrimoniului Cultural Transfrontalier.
Detalii suplimentare despre proiect pot fi obtinute de la Centrul de Resurse CREST Satu Mare, persoana de contact FORGACS Raluca – manager proiect, prin numarul de telefon 0261-877770.


http://www.huskroua-cbc.net

Acest document a fost produs cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Continutul acestei publicatii intra în responsabilitatea Centrului de Resurse CREST si nu reflecta în mod necesar pozitia oficiala a Uniunii Europene.


0 Comments