joi, 26 septembrie 2013

Rechizite, haine si incaltaminte pentru 2 copii, din partea OJFL Satu Mare

          In urma apelului Asociatiei STEA postat pe facebook, cu privire la  necesitatile a doi copii, o fetita de 9 ani si un baietel de 11 ani, care merg pentru prima oara la scoala, Organizatia Judeteana a Femeilor Liberale a oferit o bucurie mare celor doi si familiei lor. Situatia in care traieste familia celor doi frati este una extrem de grea, iar conditiile de trai si lipsa celor necesare i-au impiedicat pana acum pe parinti sa-si trimita copiii la scoala.
        Impreuna cu presedinta OJFL Satu mare, Dorina Grunfeld, un reprezentant al Asociatiei Stea si cei doi copii au luat la rand magazinele. Dupa nici o ora de shopping, fiecare din cei doi copii a primit un training, incaltaminte de toamna-iarna, sosete, ghiozdane si rechizitele necesare.

       “Avem multe familii de beneficiari pe strazi, prin baraci sau care traiesc de pe o zi pe alta. Multi dintre ei nu-si trimit copiii la scoala din cauza lipsei de igiena, a lipsei banilor pentru a cumpara cele necesare. Am reusit sa-i convingem pe acesti parinti ca copiii lor au nevoie de educatie. Ne-am propus sa  ii sprijinim cu ce au nevoie si sa ii incurajam ca se poate. Dar asta nu ar fi posibil fara ajutorul satmarenilor. Vrem sa ne axam pe aceasta categorie de copii dar trebuie sa lucram mult cu parintii. Astazi avem un exemplu ca se poate ca si copilasii loor sa inceapa scoala cu tot ceea ce este nevoie, asta datorita femeilor liberale care au raspuns promp apelului nostru”, a declarat Magdalena Tarta, reprezentantul Asociatiei STEA.

0 Comments