vineri, 5 aprilie 2013

Îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru copiii şi tinerii străzii


Enoriaşii de la Biserica Baptistă Betel din Satu Mare au oferit astăzi Asociaţiei STEA un microbuz plin de îmbracaminte şi încălţăminte pentru toate vârstele. Acest eveniment a fost organizat de catre pastorul bisericii, Mihai Micula.
De aceste daruri se vor bucura copiii şi tinerii fără adapost din Satu Mare. Aceştia, prin participarea constantă la activităţile socio-educative, culturale, sportive şi civice organizate zilnic la Centrul de zi al Asociatiei STEA, vor beneficia de aceste daruri, în funcţie de necesitatile fiecăruia în parte. 

Împărţirea bunurilor se va face în cadrul sistemului de responsabilizare existent la nivelul centrului nostru de zi, unde a fost implementată o monedă internă numită "panda". Pe baza nivelului de implicare în activităţi şi a respectării regulilor, copiii şi tinerii primesc zilnic puncte panda. Cu acestea ei îşi “cumpără” produsele de igienă pe care le folosesc la centrul de zi, hainele şi încălţămintea de care au nevoie. Ei învaţă astfel o importantă lecţie de viaţă, şi anume aceea că şi ei, la fel ca oricare cetăţean, trebuie să muncească pentru a obţine ceea ce au nevoie sau ceea ce îşi doresc. 

Prin acest sistem asociaţia noastră luptă împotriva mentalităţii de asistenţialism pe care din păcate multe persoane aflate în dificultate o au. Mesajul nostru către cei cu care lucrăm este unul de responsabilizare cât se poate de clar : simplul fapt că sunt persoane aflate în dificultate nu justifică primirea necodniţionată de orice fel de ajutor, ci ei înşişi trebuie să depună eforturi pentru a-şi schimba viaţa în bine.

La asociaţia noastră acest lucru îl pot face demonstând dorinţa lor de integrare socială prin frecvenţa regulată la programele educative, realizarea de progrese în ceea ce priveşte dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă, respectarea regulilor, implicarea activă în diferitele ateliere şi activităţi, realizarea diferitelor sarcini de curăţenie, respectarea angajamentelor luate şi nu în ultimul rând căutarea activă a unui loc de muncă şi a unor soluţii viabile de satisfacere a nevoilor lor.

Angajaţii şi beneficiarii Asociaţiei Stea mulţumesc Bisericii Betel pentru ajutorul acordat.

0 Comments