marți, 2 aprilie 2013

Celebrarea prieteniei prin sport la Turţ - o lecţie de solidaritate în cadrul "Şcolii altfel"


Astăzi, 02 aprilie, în cadrul parteneriatului dintre Asociaţia “Stea” şi Şcoala de Arte şi Meserii din Turţ, a avut loc o întâlnire la care au participat copiii şi tinerii fără adăpost, care frecventează Centrul de zi al Asociaţiei “Stea” din Satu Mare.



Gazda întâlnirii a fost Şcoala din Turţ, unde copiii şi tinerii împreună cu elevii, sub coordonarea cadrelor didactice şi a reprezentanţilor asociaţiei noatre, au avut parte de o zi sportivă fenomenală. Fetele s-au bucurat de un meci de baschet iar băieţii au participat la un meci antrenant de fotbal. După pauza de masă, în care gazdele au oferit beneficiarilor de la Asociaţia Stea o masă îmbelşugată, copiii şi tinerii fără adapost s-au împrietenit cu elevii, participând împreună la activităţi de animaţie şi sporturi la alegere. Atmosfera a fost una deosebită, de înţelegere şi acceptare, unde tinerii au ştiut să treacă peste obişnuitele prejudecăţi care există în comunitatea sătmăreană cu privire la copiii şi tinerii cu care lucreză Asociaţia Stea, peste 90% dintre aceştia fiind de etnie romă. Astfel, elevii au învăţat o importantă lecţie de solidaritate în cadrul acestei acţiuni desfăşurată în cadrul programului "Şcoala altfel" – 2013.


Această zi a avut un efect extrem de pozitiv şi asupra copiilor si tinerilor fără adapost, aceştia exprimandu-şi la final mulţumirea pentru ca au fost implicaţi şi apreciaţi la adevărata lor valoare, neţinându-se cont de faptul că ei trăiesc în codiţii de stradă. Au fost primiţi cu braţele deschise, s-au bucurat de atenţia noilor lor prieteni, elevi ai Şcolii din Turţ, au fost răsplătiţi pentru eforturile depuse pe teren şi implicarea lor în activităţile sportive. Această acţiune a contribuit astfel la creşterea stimei de sine a acestor copii şi tineri ajutându-i să câştige încredere în posibilitatea de a-şi schimba viaţa în bine şi a deveni ca tinerii pe care i-au întâlnit azi. 

Copiii şi tinerii de la Asociaţia Stea au răspuns la aceste daruri ale organizatorilor cu multă recunoştinţă şi şi-au exprimat dorinta de a mai participa la asemenea întâlniri în viitorul apropiat. 
Pe această cale Asociaţia Stea doreşte să mulţumească conducerii, cadrelor didactice şi elevilor de la Şcoala de Arte şi Meserii din Turţ, şi în mod deosebit profesorilor Nemet Stelian şi Gherman Nicoleta pentru implicarea directa în acest eveniment.

0 Comments