luni, 17 decembrie 2012

Copiii şi tinerii străzii au devenit adevăraţi spiriduşi a lui Moş Crăciun !


În ultimele săptămâni, o parte din atelierul lui Moş Crăciun s-a mutat la centrul de zi al Asociaţiei Stea. Cu mic cu mare, copiii şi tinerii străzii muncesc zilnic să realizeze minunate podoabe de sărbători pe care vor avea deosebita plăcere să le expună în zilele următoare la Târgul de Crăciun şi să le ofere persoanelor care susţin prin diferite mijloace activitatea asociaţiei noastre.
Toate produsele sunt realizate manual, folosind tehnici meşteşugăreşti artizanale pe care copiii şi tinerii le-au învăţat de la formatorii de la Asociaţia Culturală Aranykapu din Satu Mare care ne-au sprijinit la realizarea atelierelor meşteşugăreşti de art terapie iniţiate în 2010 prin proiectul „Atelier ocupational pentru sprijinirea incluziunii copiilor şi tinerilor străzii” cofinanţat de Fundaţia Soros România.
Astfel, cei peste 30 de copii şi tineri care în această perioada vin zilnic la centrul de zi, participă nu numai la activităţile educative obişnuite (alfabetizare, activităţi practice de igienă, educaţie pentru sănătate, activităţi de dezvoltare a abilităţilor de integrare profesională, educaţie comportamentală), ci au ocazia să-şi pună în valoare talentul la diferite ateliere. Ei confecţionează podoabe de brad din argilă şi gips, îngeraşi din pănuşe de porumb, oameni de zăpadă din lână, ghirlande şi steluţe din hârtie şi coroniţe din nuiele. O noutate a acestui an o reprezintă introducerea în program a unei activităţi de mozaic în urma unei donaţii de bucăţi de materiale de construcţie reutilizabile primite de la firma Pavimenti din Satu Mare.
Aceste ateliere reprezintă un mijloc excelent de aţiune în direcţia dezvoltării abilităţilor de comunicare şi de muncă în grup ale copiilor şi tinerilor străzii, de obişnuire a acestora cu respectarea unui program de lucru şi de creştere a stimei de sine a acestora având în vedere că roadele muncii lor urmează să fie puse în valoare în comunitate.
Persoanele care sunt vrăjite de frumuseţea acestor obiecte decorative şi ar dori să înveţe cum se confecţioneză acestea, sunt aşteptate cu mare drag să dea o mână de ajutor echipei Asociaţiei Stea în munca cu aceşti copii şi tineri, la centrul de zi : B-dul Octavian Goga nr.14, telefon : 0361884330 sau  0743174169.

0 Comments