joi, 29 decembrie 2011

Cel mai de preţ cadou pentru copiii şi tineri străzii

Comunitatea din Livada Mică a oferit cel mai de preţ dar copiilor şi tinerilor străzii care frecventează centrul de zi al Asociaţiei Stea : oportunitatea de a sărbătorii Crăciunul ca în familie.
În data de 26 decembrie 2011 la Căminul Cultural din localitatea Livada Mică a avut loc un eveniment deosebit. Este vorba de un concert de colinde şi o petrecere de Crăciun organizate de parohia ortodoxă sub îndrumarea pretolului Olimpiu Blideran şi a numeroşi localnici care i-au primit în mijlocul lor pe copiii şi tinerii străzii cu multă căldură oferindu-le ocazia să simtă bucuria sărbatorilor în sânul comunităţii lor, ca într-o adevărată familie.
Însoţiţi de responsabilul centrului de zi, de voluntarul din Burkina Faso şi de stagiara noastră din Franţa împreună cu părinţii acesteia aflaţi în vizită în România, 17 copii şi tineri au ajuns cu trenul la Livada Mică în dupămasa zilei de 26 decembrie animaţi de bucuria de a-şi revedea prietenii dar şi de emoţiile de a urca pe şecenă în faţa a câtorva zeci de localnici. Posibilitatea de a mai repeta o dată programul de colinzi pregătit la centrul de zi timp de mai bine de o lună şi încurajările din partea prietenilor din Livada au fost garanţia unui spectacol cât de poate de autentic şi de reuşit.
Copiii şi tinerii străzii nu au fost singurii care au urcat pe şcenă, spectacolul debutând cu şeceneta şi cu colindele interperetate de către copiii şi tinerii din Livada Mică, din cadrul Ligii Tinerilor Ortodocşi.
Partea a doua a spectacolului a fost susţinută de către copii şi tinerii noştri şi a cuprins un program variat:
- colinde tradiţionale româneşti 
  - poezii de Cărciun în limba română şi în limba franceză învăţate în cadrul activităţilor conduse de stagiara din Franţa
 - urări tradiţionale de Crăciun şi Anul Nou cu "Steaua" şi "Capra"
Atmosfera la căminul cultural din Livada Mică a fost una deoseită iar publicul extraordinar, aplaudând îndelung prestaţia copiilor şi tinerilor care s-au simţit apreciaţi, cu toţii fiind cuprinşi de Spiritul Sărătorilor şi bucuria de a fi împreună.
După concert participanţii au fost cinstiţi cu bucuate tradiţionale oferite cu mare drag de organizatori după care cei prezenţi au încins o petrecere cu muzică tradiţională şi multă voie bună.
Mulţumim din suflet comunităţii din Livada Mică pentru darurile în produse şi bani,  făcute copiilor şi tinerilor, care vor fi folosite la centrul de zi, şi mai ales pentru momentele de neuitat petrecute împreună, ce ne-au permis tuturor să uităm preţ de o clipă de toate grijile nostre şi să se ne bucurăm în spirit creştin de Sărbătoarea Naşterii Domnului, făcându-i şi pe cei care nu au o casă părtaşi la această bucurie.

0 Comments