duminică, 16 noiembrie 2008

Autre Regard - O altă perspectivă , a copiilor străzii din Satu Mare

În perioada septembrie - octombrie 2008, Asociaţia Stea Satu Mare şi asociaţia Loulous Pics & Cie din Saint Etienne au desfăşurat un proiect de fotografie cu copiii şi tinerii străzii din Satu Mare intitulat "Autre Regard - O altă perspectivă ".
Scopul proiectului a fost acela de a oferi unui grup de 15 copii şi tineri ai străzii, beneficiari ai serviciilor Asociaţiei Stea, posibilitatea de a descoperi arta fotografiei şi de a se exprima învăţând să privească diferit lucrurile care îi înconjoară. Proiectul a avut o importantă latură educativă şi de sensibilizare pentru reducerea consumului de droguri. Activităţile care au fost deosebit de atractive au oferit cadrul propice pentru comunicare între copiii / tinerii străzii şi asistenţii sociali şi voluntarii implicaţi în proiect.
Pentru importantul sprijin pe care l-am primit în derularea proiectului dorim să mulţumim partenerilor noştri : Asociaţia Loulous Pics & Cie, Muzeul de Artă Satu Mare, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Satu Mare şi Asociaţia Freres Romania, precum şi tuturor voluntarilor implicaţi în proiect.

Niciun comentariu:

Program de formare în domeniul pedagogiilor digitale pentru profesioniști din centre de zi

  La sfârșitul lunii trecute am dat startul primului atelier de formare în domeniul pedagogiilor digitale organizat în cadrul proiectului “R...