marți, 10 septembrie 2019

ONG-urile și instituțiile sătmărene pregătesc o nouă ediție a Festivalului Voluntariatului


 În data de 10 septembrie a avut loc la sediul centrului de zi al Asociației Stea prima ședință de pregătire a Festivalului Voluntariatului, organizat în cadrul proiectului Voluntariat - resursă pentru comunitate 2019”, cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Satu Mare. La întâlnire au participat reprezentanți ai 10 ONG-uri și instituții sătmărene care și-au manifestat interesul de a se implica și în acest an în acțiunile de promovare a voluntariatului ca valoare personală şi resursă comunitară în judeţul Satu Mare. Alte organizații și instituții interesate, dar care nu au putut fi prezente la această primă întâlnire, sunt așteptate să se alăture pe parcurs.
Festivalul Voluntariatului este prevăzut a avea loc pe data de 2 octombrie 2019, în Parcul Central din Piața Libertării din Satu Mare. Acesta este un eveniment ce începe să aibă tradiție în comunitatea sătmăreană, fiind anul acesta la cea de a 4 ediție și reprezintă o sărbătoare a valorilor de implicare și cetățenie activă, care va prezenta sătmărenilor oportunitățile de voluntariat existente la nivel local în diferite domenii: social, tineret, protecția mediului și altele.

Participanții la ședință au avut ocazia să discute aspecte organizatorice cu privire la festival. S-au conturat primele idei cu privire la programul și activitățile din acest an, care promit să le ofere tinerilor numeroase ocazii de a descoperii că voluntariatul este cea mai bună cale de a îmbina utilul cu plăcutul când vine vorba de dezvoltare personală și acumularea de experiențe valoroase pentru viitorul lor școlar și profesional. La festival sunt așteptați în principal tineri cu vârste între 14 și 35 de ani, dar și adulți care doresc să se implice în astfel de activități. Organizatorii pregătesc și în acest an o serie de surprize printre care se numără: un program cultural – artistic, activități de dezvoltare personală și de promovare a egalității de gen, concursuri cu premii, activități interactive la standurile de prezentare a programelor de voluntariat ale ONG-urilor și instituțiilor participante.

Un alt subiect abordat în cadrul acestei ședințe de pregătire a fost cel al campaniei de informare a elevilor cu privire la ofertele de voluntariat și educație nonformală ce urmează să fi derulată în cadrul liceelor interesate din municipiul Satu Mare. În următoarele săptămâni, ONG-urile și instituții implicate în acest proiect vor fi prezente în mijlocul elevilor pentru a le oferi detalii cu privire la activitățile în care se pot implica pe parcursul anului școlar și nu numai.

Asociația Stea invită în continuare și alte organizații, instituții și persoanele interesate de promovarea voluntariatului să se alăture în activitățile acestui proiect, contactând responsabilii la telefon : 0743174169, 0361884330, e-mail: asociatiastea@gmail.com sau prin pagina de Facebook: Voluntarinsatumare.

0 Comments