vineri, 9 martie 2018

Întâlnire cu supereroii zilelor noastre


Săptămâna aceasta copiii de la Stea au avut ocazia să descopere un domeniu de activitate aflat în topul preferințelor majorității băieților atunci când vine vorba despre ce și-ar dori să devină când vor fi mari. O meserie nobilă văzută prin ochi de copil ca fiind un mod de a face ceva extraordinar, salvându-i și protejându-i pe cei aflați în pericol. Prin intermediul a două vizite la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Someș Satu Mare, copiii noștri au trăit pentru prima dată emoția interacțiunii cu profesioniștii pe care ei îi văd ca niște supereroi din viața reală, ce intervin cu mult curaj în situații de urgență salvând viețile oamenilor. Și ce motivație mai mare ar putea găsi un copil în a-și imagina viitorul profesional decât să interacționeze cu astfel de modele?
Sub îndrumarea personalului I.S.U. Someș Satu Mare, copiii au fost fascinați să descopere diferite tipuri de mijloace tehnice auto și echipamente folosite de către pompieri, au aflat noțiuni de bază din domeniul prevenirii situațiilor de urgență și au descoperit aspecte practice despre munca angajaților de acolo. A fost un prilej să înțeleagă cât de grea, dar și frumoasă este meseria de pompier, iar deschiderea celor care le-au vorbit, i-a încurajat să pună întrebări. Astfel, un subiect important a fost bineânțeles cel al parcursului profesional pentru a deveni pompier profesionist în România. Copii au înțeles că pentru a-și atinge visiul, școala este esențială, iar mesajele de încurajare din partea personalului I.S.U. Someș Satu Mare a avut cu siguranță un ecou deosebit în mintea lor.

Punctul culminant al vizitei a fost participarea copiilor la un exercițiu de stingere a unui incendiu. Ei au asistat la sosirea unui echipaj cu o autospecială de stingere a incendiilor și sub îndrumarea pompierilor profesioniști, ei au putut chiar să acționeze furtunele de apă reușind rapid să stingă focul. Viziata s-a încheiat cu descoperirea unei ambulanțe SMURD și a rolului pe care acest serviciu îl are pentru intervenția în situații de urgență.
Transmitem mulțumiri Inspectoratului pentru Situații de Urgență Someș Satu Mare pentru organizarea acestor activități care au reușit să-i entuziasmeze pe copii susținând astfel efortuile noastre de a preveni abandonul școlar timpuriu și de a-i orienta profesional.

0 Comments