marți, 13 februarie 2018

Educație pentru viitor și sănătate !

Azi am încheiat o nouă serie de activități prin care cei 30 de copii implicați în proiectul pilot EduMotivation au interacționat cu un adevărat model în ceea ce privește o carieră de succes obținută prin muncă și multă pasiune. Sub îndrumarea apreciatului medic stomatolog sătmărean, dr. Dan Puie, copiii au avut ocazia nu doar să descopere această profesie, ci și să învețe cum să aibă grijă de sănătatea lor orală. După o adevărată incursiune în ceea ce se întâmplă în cavitatea noastră bucală și cum ne îngrijim dinții în mod corect, copiii au participat la un joc de rol prin care și-au identificat principalele probleme de la nivelul dințișorilor lor. 
 A urmat o activitate practică de exersare a tehnicii corecte de realizare a unui periaj dentar, după care, împărțiți pe echipe, ei au răspuns provocărilor unui concurs QUIZ pe temele abordate în cadrul activităților. Interacțiunea cu domnul doctor a fost foarte benefică pentru copii, reușind pe deplin conștientizarea lor privind importanța igienei orale. Și de această dată copii au pus foarte multe întrebări, fiind printre altele curioși și de parcursul profesional al invitatului nostru. 
 Gustarea de după activități s-a încheiat bineînțeles cu o activitate practică de spălat pe dinți, copii folosindu-și ca de obicei periuțele din trusele personale de igienă pe care le au la centrul de zi. Iar la final, fiecare a primit pentru acasă câte o periuță nouă și o pastă de dinți fiind încurajați să continue bunele obiceiuri pentru sănătate. Îi mulțumim mult domnului doctor pentru dăruirea cu care le-a vorbit copiilor și activitățile atât de utile realizate împreună.

0 Comments