marți, 8 noiembrie 2016

Voluntarii pot, voluntarii fac lucruri minunate ! - curs de educație non-formală




În cadrul proiectului „Voluntariat - resursă pentru comunitate”, finanțat de către Direcția Județeană de Sport și Tineret Satu Mare, în perioada 4 – 6 noiembrie 2016 Asociația Stea în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog din Satu Mare a organizat un curs de educaţie non-formală destinat la care au participat 20 de tineri (15 – 24 ani) care au ales să se înscrie în programele de voluntariat ale ONG-urilor şi instituţiilor publice locale de şi pentru tineret. 
Cursul de educaţie nonformală a avut loc pe parcursul a 2 zile la Complexul Mujdeni din localitatea Orașu Nou, județul Satu Mare fiind susținut de 2 formatori acreditați cu experiență în domeniul managementului voluntarilor. Tinerii au avut astfel oportunitatea de a asimila cunoştinţe noi despre metodele de educaţie nonformală pe care ulterior le vor folosi în activităţile de voluntariat. 3 reprezentanţi ai ONG-urilor/instituţiilor publice de şi pentru tineret i-au ajutat pe tineri să conceapă activităţi de educaţie nonformală având în vedere specificul tinerilor cu oportunităţi reduse.

Pe parcursul activităților de formare, tinerii și-au clarificat motivația și așteptările legate de activitatea de voluntariat, și-au descoperit aptitudinile și și-au dezvoltat abilitățile de comunicare și de lucru în echipă, au învățat tehnici de educație non-formală și au construit idei de activități și planuri pe care urmează să le realizeze în beneficiul tinerilor cu oportunități reduse din Satu Mare.
 

Proiect finanțat de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare

0 Comments