miercuri, 11 martie 2015

Conferință comună a ONG-urilor sătmărene din domeniul social pe tema mecanismului „2%”



La inițiativa Asociației Stea, mai multe ONG-uri sătmărene au susținut astăzi la o conferință de presă pe tema promovării mecanismului 2% pentru susținerea domeniului social, eveniment care s-a desfășurat în sala de ședinte a Consiliului Local Satu Mare cu începere de la ora 10.00. Conferința avut ca scop informarea sătmărenilor privind modul de direcționare a 2% din impozitul pe venit aferent anului 2014 precum și prezentarea acțiunilor și programelor realizate de către organizațiile non-profit active în domeniul social, către care contribuabilii pot direcționa procentul de 2%, contribuind la dezvoltarea comunității noastre. Agenda conferinței a cuprins următoarele tematici: Prezentarea mecanismului „2%”, prezentarea acțiunilor/serviciilor pentru care ONG-urile sătmărene din domeniul social își propun să utilizeze resursele obținute prin acest mecanism si cuvântul invitaților. ONG-urile care au ales să se implice în această acțiune comună au dorit să transmită sătmărenilor faptul că printr-un gest simplu care nu costă nimic, fiecare contribuabil poate decide să contribuie la rezolvarea unor probleme care afectează comunitatea noastră. Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziţie la telefon 0361-884330 sau 0747-870609 persoana de contact: Leontina Volosciuc, asistent manager, e-mail: asociatiastea@gmail.com sau vă rugăm să vizitaţi:www.asociatiasteasm.ro.

Despre Asociaţia STEA

Asociaţia STEA este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui şi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil şi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. Asociaţia Stea luptă împotriva cerşetoriei şi a exploatării copiilor şi tinerilor susţinându-i să devină independenţi prin educaţie şi obţinerea unui loc de muncă.
Această conferință de presă a fost organizată de către Asociația Stea în cadrul proiectului „Parteneriat inter-sectorial –baza serviciilor sociale de calitate” implementat în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare, Poliţia Locală a municipiului Satu Mare şi Direcţia de Evidenţă a Persoanelor în perioada 16 mai 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul programului Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro). Bugetul proiectului este de 211.326,61 Euro, din care 186.160,36 Euro finanţare nerambursabilă şi 25.166,25 Euro contribuţia Asociaţiei Stea şi a partenerilor săi.



0 Comments