luni, 20 octombrie 2014

Grupul GIPEX demareaza studiul cu privire la nevoile si accesibilitatea la servicii a persoanelor vulnerabile din Satu Mare



Asociatia STEA, Satu Mare, România, 20 octombrie 2014


Prima sedinta operativa de lucru a Grupului inter-sectorial pentru prevenirea si combaterea excluziunii sociale a persoanelor vulnerabile din Satu Mare se va desfasura marti, 21 octombrie 2014 cu incepere de la ora 11.00. Sedinta va avea loc in sala de sedinte a Serviciului Public de Asistenta Sociala, strada Ilisesti, nr.4. Tot atunci, cei prezenti vor avea ocazia sa-i cunoasca pe membrii echipei mobile de interventie, serviciul nou creat in cadrul Asociatiei Stea. Reprezentantii mass-media vor putea afla detalii referitoare la munca si rolul echipei.  
  
Sedinta de marti este prima dintr-o serie de şase întâlniri de lucru programate în perioada octombrie 2014-februarie 2015. Grupul de lucru GIPEX are ca scop realizarea unui studiu social cu privire la nevoile si accesibilitatea la servicii a persoanelor aflate in dificultate din Satu Mare. Rezultatele studiului vor ajuta membrii GIPEX, sa identifice mai usor solutii în vederea dezvoltării pe termen mediu şi lung de servicii sociale şi de bază care să răspundă acestor nevoi.

Doi angajati din cadrul Asociatiei Stea reprezinta echipa mobila de interventie. Acestia isi desfasoara activitatea pe raza municipiului Satu Mare şi a localităţilor adiacente oferind servicii de informare, consiliere şi mediere a persoanelor fără locuinţă şi a celor care locuiesc în zonele defavorizate din municipiul Satu Mare. Prin acest serviciu se urmareste o acoperire crescută cu servicii de bază furnizate în parteneriat public-privat.

Initiativei Asociatiei Stea s-au alaturat 25 de organizații și instituții sătmărene care, impreuna, isi propun sa dezvolte un cadru comun de acțiune menit să crească capacitatea de intervenție la nivel local pentru a răspunde nevoilor grupurilor vulnerabile și să promoveze implicarea comunității în prevenirea și rezolvarea problemelor din domeniul social.

Această întâlnire este organizată de către Asociația Stea în cadrul proiectului „Parteneriat inter-sectorial – baza serviciilor sociale de calitate” implementat în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare şi Poliţia Locală a municipiului Satu Mare, în perioada 16 mai 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro). Bugetul proiectului este de 211.326,61 Euro, din care 186.160,36 Euro finanţare nerambursabilă şi 25.166,25 Euro contribuţia Asociaţiei Stea şi a partenerilor săi.

Despre Asociaţia STEA
Asociaţia STEA este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui şi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil şi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. Asociaţia Stea luptă împotriva cerşetoriei şi a exploatării copiilor şi tinerilor susţinându-i să devină independenţi prin educaţie şi obţinerea unui loc de muncă.

Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziţie la telefon 0361-884330, persoana de contact:  Cristina-Maria Bala, manager proiect, e-mail: asociatiastea@gmail.com sau vă rugăm să vizitaţi:  www.asociatiasteasm.ro


0 Comments